Marcel Ghergu a fost înlocuit! Președintele Chindiei, contestat de vicepreședintele Furtună

4117

Promovarea Chindiei Târgoviște în Liga 1 a afectat poziția președintelui Marcel Ghergu în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal. Începând din 3 iulie, cluburile de Liga a 2-a au un alt reprezentant, în persoana lui Auraș Brașoveanu. Prezența lui Ghergu în C.Ex. a contat probabil ca influență, în special la nivelul arbitrajelor. Chindia a avut sezonul trecut cele mai multe penalty-uri primite (16), dintre care a marcat 12 și a ratat patru. Ca o comparație, Universitatea Cluj primit doar cinci lovituri de pedeapsă, iar Academica Clinceni, trei. Târgoviștenii au beneficiat de 16 penalty-uri, în timp ce împotriva lor s-au dictat numai șase. Un plus evident, care a contat în economia promovării. Chindia nu a încasat nici prea multe cartonașe roșii, doar trei, în condițiile în care alte cluburi au fost sancționate triplu. Marile câștiguri ale echipei le-au reprezentat însă organizarea jocului, valoarea lotului și stabilitatea financiară oferită de asociați.

Președintele, contestat de vicepreședinte!

Rămas doar cu funcția de la Chindia, Marcel Ghergu va avea o misiune foarte dificilă la Liga 1, unde cerințele de la un șef de club cresc semnificativ. Mai mult, asociații, suporterii sau partidele politice monitorizează cu interes crescut activitățile echipei și mișcările conducerii executive. În plus, vicepreședintele Cătălin Furtună a devenit tot mai vocal și mai insistent în a-l contesta pe președintele Ghergu, o situație uluitoare pentru o structură fotbalistică de Liga 1. „Domnul Marcel Ghergu nu a făcut o şedintă cu noi de patru ani, în Consiliu Director, pentru a lua decizii. Nu am fost convocaţi niciodată. Am abandonat. Eu şi domnul Constantin Pehoiu suntem marginalizaţi de acest preşedinte, care nu ştim cum cheltuie banii. El este preşedintele care trebuie să convoace această şedinţă a Consiliului Director. Niciodată nu am spus ceva de echipă, de jucători, de antrenori, nu mă bag în acest cadru, antrenorul ştie ce are nevoie pentru a câştiga meciurile. La conducere eu cred că sunt mari lacune”, a transmis Furtună, ca invitat al emisiunii Sport Show, pe Columna TV, în cadrul căreia a intervenit și președintele Ghergu.

Chindia lipsește din topul 80 al academiilor de fotbal!

Federația Română de Fotbal a dat publicității clasificarea academiilor de fotbal pentru copii și juniori din România, iar în primele 80 nu apar decât două structuri sportive din Dâmbovița (CSȘ Târgoviște – 29 și GȘA Nucet – 67). Din păcate, Chindia Târgoviște nu există în acest Top 80, condus de Viitorul Constanța. O realitate dură, transpusă în cifre chiar de forul federal. Odată cu promovarea echipei în Liga 1, a venit momentul ca sectorul juvenil să primească mai multă atenție, importanță și respect!

Foto: Eduard Gabriel

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here