Luptă dură cu virusul ucigaș! „E o mare realizare că nu am băgat COVID în spitalul mare din Târgoviște”!

5893

„Spitalul din Târgoviște este printre cele mai bine dotate din țară. Ne-a chemat managerul (n.r. Claudiu Dumitrescu) și avem magaziile pline cu tot ce ne trebuie. UPU și Infecțioasele suntem în linia întâi, dar se lucrează bine și cu Ambulanța, și cu ISU. Merg o dată la 12 ore să echipez tot personalul, încerc să-i mai liniștesc pe colegi. Până acum ne-am descurcat, dar foarte mult depinde și de populație. Cel mai mare ajutor pe care pot să ni-l dea oamenii, este să stea acasă, iar la noi să nu mai vină pentru orice fleac. Eu vreau să cred că în România nu se va ajunge ca în Italia sau în Spania”, transmite Florin Gheorghe (46 de ani, pe care îi va împlini miercuri), asistentul șef al Unității de Primiri Urgențe.

Medic demisionar: „Nu am ce să comentez acum!”

Cu toate acestea, doi medici din secția Pneumologie și-au prezentat demisiile, după cum a anunțat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea. „Nu am ce să comentez acum”, evită orice discuție unul dintre cadrele medicale demisionare. Interesant este că la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, unde funcționează și secția Pneumologie, nu este confirmat niciun caz de COVID-19.

„E suficient să pătrundă un singur pozitiv la UPU și a umplut tot spitalul”

„E o mare realizare că nu am băgat COVID-ul în spitalul mare. E suficient să pătrundă un singur pozitiv la UPU și a umplut tot spitalul. Unde erau internările de-o zi, se primesc cei suspecți, cu simptomatologie. Acolo îi tratăm, suntem dotați cu tot ce e nevoie, inclusiv cu ventilatoare. Le luăm probe și le trimitem la București, prin DSP, acolo e cel mai concludent rezultat, nu pe testare rapidă. Noi trebuie să avem grijă și de cei cu COVID, dacă este cazul, nu putem lăsa oamenii să moară. Ne îmbrăcăm în combinezoane și îi supraveghem, până vine rezultatul testului de la București. La noi se face dezinfecția finală a ambulanțelor. E o muncă titanică și nu o vede nimeni, iar răspunderea e mare. Trebuie specificat faptul că singurii doi dâmbovițeni care au murit, făceau dializă la București, de unde au și luat COVID, nu s-au infectat într-un spital din Târgoviște”, completează asistentul șef de la UPU.

Cele mai expuse, cadrele de la Boli Infecțioase

Vestea că doi doctori dâmbovițeni și-au prezentat demisiile a provocat multe comentarii la nivelul personalului medical, amplificând starea de teamă. Cele mai expuse sunt cadrele de la Boli Infecțioase (Spitalul Dealu Mare), unde sunt aduși pacienții suspecți și confirmați cu coronavirus, chiar dacă starea lor nu este una gravă, iar doi s-au vindecat.

Accidente grave prin gospodării și la muncile agricole

Mulți dâmbovițeni nu au mai rezistat în case și au migrat către locuințele din mediul rural. Din păcate, a explodat numărul celor care ajung la urgențe cu traumatisme, capete sparte, degete sau picioare tăiate. Muncile agricole sau în gospodărie nu-s chiar pentru toți și, foarte grav, unii își lasă copiii nesupravegheați. Rămâneți pe Sport Impact, pentru noi informații despre situația din spitalele județului, unde se poartă o luptă dură, pentru a păstra la distanță un dușman nevăzut, viclean, ucigaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here