Laura Vaida, noua senzație de la CSM Târgoviște! „Iubesc baschetul și îl joc cu plăcere”

2373

Echipa de baschet feminin a Clubului Sportiv Municipal Târgoviște a obținut o victorie importantă în ultima etapă disputată, 69-61 cu Olimpia Brașov, succes care o face favorită la ocuparea ultimei trepte a podiumului. Printre jucătoarele care s-au remarcat în partida respectivă se regăsește și Laura Vaida, tânăra sportivă reușind 14 puncte. Am realizat un interviu cu Laura, în care am discutat despre cariera ei, obiectivele pe care și le propune la nivel individual, dar și cu echipa. CSM-ul joacă astăzi acasă, de la ora 18:00, cu Universitatea Cluj, iar Vaida atrage atenția și spune că meciul nu va fi deloc unul ușor.

„Să fii sportiv de performanță nu înseamnă doar să te antrenezi”

Rep.: Traversezi o forma bună, cifrele arată că ai avut un progres frumos, care sunt secretele perioadei pe care o traversezi?

– Fiecare atlet, din orice domeniu sportiv, care dorește să aibă o carieră longevivă și de succes trebuie să știe cum să facă pasul de la juniori la seniori. Am simțit o responsabilitate mult mai mare pe umerii mei odată cu reintrarea echipei in prima ligă de baschet feminin. Deși sunt departe de a mă numi „jucătoare de bază”, sunt conștientă că prezența și felul în care mă comport la antrenamente sunt mult mai importante ca și până acum. Din acest motiv, am decis că trebuie făcut pasul pe care l-am menționat mai devreme. Să fii sportiv de performanță nu înseamnă doar să vii să te antrenezi, ci înseamnă nutriție, condiție fizică, sacrificii, muncă și odihnă, toate fiind  lucruri cărora nu le acordam prea mult din efortul meu până acum. Secretul, la bază, este doar alegerea de a avea o carieră în baschet și maturizarea mea ca sportivă înspre atingerea acestui scop.

Rep.: Cum colaborezi cu antrenorul Cătălin Tănase?

– Domnul Cătălin Tănase îmi este antrenor la senioare, la junioare, dar și la lotul național, așa că petrec destul de mult timp în preajma lui. Este un antrenor complet, instruit, perfecționist și știm tot timpul ce-și dorește de la noi. Nu voi minți, mi-a luat ceva timp să pun de-o parte diferențele dintre noi și să-l studiez ca persoană, pentru a ști cum să mă înțeleg cu el cât mai bine. Momentan, cred că suntem în apogeul sincronizării. Tot ce-și dorește el de la mine este să muncesc, să arat că vreau și să execut ce spune. E mai complicat decât sună uneori, dar în ultima vreme am reușit să îndeplinesc toate aceste puncte destul de bine, atitudinea lui mai senină față de mine fiindu-mi confirmare.

„Experiențele de la națională au fost fascinante”

Rep.: Cum ți se pare nivelul Ligii Naționale de Baschet Feminin?

– Este clar mult mai înalt decât ce am experimentat pâna acum. Încă nu pot să zic că m-am obișnuit complet cu el, dar încet, încet, învățând lucruri noi de la colegele mele mai experimentate, încep să mă integrez mult mai bine în baschetul de top al țării.

Rep.: Ești o jucătoare care a trecut și pe la loturile naționale, cum au fost experiențele sub tricolor pentru tine?

– Fascinante cred că este cuvântul care le descrie cel mai bine. Înainte de baschet nici nu visam să călătoresc atât, să colaborez cu fete din toate părțile României și să mă duelez cu jucătoare din alte țări. Mi se pare excepțional de interesant să vezi cât de mult variază felul în care este predat baschetul în diverse părți ale lumii. În plus, faptul că mă pot antrena alături de jucătoarele de top din țară este o oportunitate de a crește din multe puncte de vedere, iar eu, personal, nu doresc să las să treacă pe lângă mine astfel de șanse.

Rep.: Ce planuri ai legate de cariera ta?

– Nu am planuri foarte bine definite pentru viitorul îndepărtat. Îmi doresc doar să muncesc, să joc cât mai mult baschet de calitate oriunde voi putea și oricât mă vor ține picioarele. Este sportul pe care-l iubesc si cred că visul meu cel mai mare este să-l joc cu placere.

„Meciul cu U Cluj este dificil”

Rep.: Urmează un meci cu Universitatea Cluj, ce părere ai despre acest adversar?

– Nu este un adversar comod, ca să-l citez pe domnul antrenor, este un meci dificil, dar am încredere în mine și în colegele mele, așa că nu mă tem. Căpitanul echipei de la Cluj, Irina Părău, este o jucătoare puternică, de vârsta mea, pe care o respect și o admir foarte mult. Sunt foarte competitivă și iubesc provocările, iar șansa să joc contra ei este o luptă pe care o aștept cu nerăbdare de fiecare dată.

Rep.:  Pe ce loc crezi că poate încheia CSM-ul sezonul actual?

– Personal, sunt încrezătoare că vom fi pe podium. Baschetul e mereu imprevizibil, așa că nu îmi pot da cu părerea asupra locației exacte pe acesta.

* Articol preluat din cotidianul „Jurnal de Dâmbovița”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here