Larisa Toma, baschetbalista cu suflet uriaș! „Trage peste limită… nu vreau să mai trec prin emoții”

812

Echipa de baschet feminin a Clubului Sportiv Municipal Târgoviște a reușit o victorie uriașă în weekend (70-66), pe teren propriu, în compania vicecampioanei CSM Satu Mare, una dintre cele mai puternice echipe din LNBF. Din păcate, au existat și momente dificile, pentru că Larisa Toma, ajunsă la aproape 47 de ani, a acuzat probleme grave de sănătate în timpul jocului, din cauza efortului uriaș pe care l-a depus. Pivotul echipei târgoviștene s-a sufocat în timpul partidei cu Satu Mare, însă intervenția medicului echipei și a personalului de pe ambulanță a salvat situația, iar jucătoarea a fost stabilizată. Antrenorul formației târgoviștene, Cătălin Tănase, a spus că din cauza problemelor de efectiv a fost nevoit să apeleze la serviciile Larisei Toma și în acest sezon. Chiar dacă a încercat să adapteze strategia de joc pentru ca aceasta să nu aibă de suferit, meciul cu Satu Mare a produs emoții mari în rândul CSM-ului.

„E greu să joci la vârsta ei într-un sport profesionist”

„Larisa a avut un moment greu în timpul meciului din cauza vârstei, dar și a problemelor vechi de sănătate, nu doar a celor noi, de COVID. A acceptat să ne ajute și în acest sezon, deși a anunțat în ultimii ani că are de gând să se retragă, dar la insistențele noastre, pentru că eram într-o situație de criză în noiembrie, când am fost reprimiți în campionat, a venit alături. Abia am reușit atunci să strângem opt jucătoare. Ea a acceptat să vină să ne ajute mai mult la antrenamente, dar, ulterior, după ce a început pregătirea cu noi, a văzut că poate să și joace câteva minute. Însă, e greu să joci la vârsta ei la intensitatea și volumul de efort care se fac într-un sport profesionist. A jucat din ce în ce mai mult, am fost nevoiți să o folosim, s-a consumat foarte mult. Știu problemele prin care trece. Am decis să o folosim la început de meci, după încălzire, pentru a fi pregătită pentru efort, dar comunicăm constant și la cel mai mic semnal al ei, o scoatem, o odihnim și nu o mai introducem decât atunci când efectiv este nevoie”, a transmis Cătălin Tănase la Sport Show, pe Columna TV.

„Cea mai importantă este sănătatea”

Tănase s-a speriat în momentul în care a văzut că Larisa trece prin momente dificile și a transmis că se gândește serios să nu o mai folosească în acest sezon, pentru că sănătatea este pe primul loc. „Larisa este un element foarte important pentru echipă, fetele au mare încredere în ea, le oferă o mare siguranță colegelor. De asemenea, prin experiența și valoarea ei ne ajută foarte mult pe fază defensivă, coordonează bine apărarea, comunică mereu cu fetele, de aceea  am folosit-o în acest sezon doar cât a fost nevoie. Ea trage peste limită, ajunge în momente grele, când simte că se sufocă. Cu Satu Mare a început foarte bine jocul, mi-a făcut semn că are nevoie să fie schimbată și am făcut schimbarea imediat. Pe bancă s-a simțit din ce în ce mai rău, se sufoca și ne-am speriat cu toții. Am fost nevoiți să oprim meciul, să chemăm medicii, care au stabilizat-o după câteva minute. Lari nu a mai fost folosită pe parcursul jocului, ne lipsește foarte mult, dar cea mai importantă este sănătatea. Mereu respect deciziile medicilor. Nu știu dacă o s-o mai folosesc, nu vreau să mai trec prin emoțiile din meciul cu Satu Mare”, a mai spus antrenorul târgoviștean.

* Articol preluat din cotidianul JURNAL DE DÂMBOVIȚA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here