L-ați sacrificat pe Cherchez, ați lovit în localnici! Retrogradați cu Ivancici, Dangubici și alți păcălici

4074

În acest articol nu voi folosi decât două nume, Cherchez și Chindia. Cu bune și cu rele, Cristi și-a pus eticheta pe ascensiunea echipei din Târgoviște și a fost dintotdeuna liderul ei de imagine. Cherchez nu e cel mai cuminte dintre fotbaliștii Chindiei, nici cel mai disciplinat și nici cel mai muncitor, însă el este liderul golurilor, liderul din vestiar, liderul ca notorietate. Și e localnic, crescut aici, cu inima și sufletul pulsând pentru locurile astea. Cherchez nu a trădat niciodată Chindia. Nici când a fost trimis la echipa a doua în 2013, pe când actualul președinte era doar delegat, nici când a fost momit cu bani mulți de Anamaria Prodan la Călărași și nici în alte situații. Dacă s-a promovat din Liga a 3-a, până în elită, au contat și cele 71 de goluri ale lui Cristi, marcate în partidele oficiale din 2015 și până în prezent.

Chindia a ajuns rușinea Ligii 1!

Promovarea în Liga 1 nu a adus și apogeul, împlinirea liderului unei echipe frumoase și a unei generații cu mult talent, ci umilirea lui. Lovind în liderul Chindiei, în liderul localnicilor, fostul antrenor a plantat bomba în vestiar. Apoi, rând pe rând, băștinașii au fost scoși din echipă și înlocuiți cu niște străini de foarte slabă factură. O strategie de orgoliu, un amatorism halucinant, un faliment sportiv care se traduce acum printr-o iminentă retrogradare. Din mândria și simbolul orașului, Chindia a ajuns rușinea Ligii 1, cu patru eșecuri legate, fără gol marcat. Trebuie căutat în statistica ierarhiilor play-out, însă o asemenea contraperformanță e greu de găsit. Fără Cherchez, fără liderul local, Chindia și-a pierdut identitatea. Cei care și-au bătut joc de el, de fapt, și-au bătut joc de cel mai prețios bun sportiv al târgoviștenilor, al dâmbovițenilor de aici și de pretutindeni, de Chindia.

Cine pe cine a păcălit?

Chindia a pierdut și luni la Ploiești, cu FC Hermannstadt (0-1). Nemeritat, pe mâna unui arbitraj penal, vulgar, care a ucis poate ultimele speranțe de supraviețuire. O execuție în direct, a unei echipe aflate oricum în moarte clinică. Nici măcar șocul schimbării antrenorului, venit oricum foarte târziu, nu a avut vreun efect. Asta pentru că noul antrenor nu a venit cu un șoc, mergând pe mâna acelorași mercenari cu prestații de circ. Circul nu mai poate continua la Chindia, iar asociații ar trebui să înțeleagă asta. Nu e nevoie să te pricepi la fotbal, pentru a realiza că e o rușine ce se întâmplă. Aici nu mai e loc de sentimente, de simpatii sau de obligații, e ceva mult mai serios decât pare. E mai mult decât fotbal, sunt mii de oameni care își strigă nemulțumirea, sunt voturi care se pierd pe bandă rulantă. Eu am avertizat, dar am fost luat de dușman. Ați vrut liniște, ați avut liniște! Ați vrut bani, ați avut salarii, prime și bonusuri de tot felul! Ați vrut jucători, ne-ați scos ochii cu Ivancici, Dangubici și alți păcălici! Până la urmă, cine pe cine a păcălit?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here