Justiție sportivă! O anchetă despre salariile nesimțite din sportul dâmbovițean și campionii care caută prin gunoaie

1347

Salariile plătite din bani publici ar trebui să fie publice. Inclusiv în sport, unde multe cluburi se prevalează de clauze meschine de confidențialitate, asupra cărora merită insistat. Ce ar avea sportivii sau antrenorii de ascuns? Cu ce i-ar deranja dacă s-ar cunoaște veniturile pe care le au la Târgoviște, spre exemplu, asigurate din bani publici? Sau mai degrabă conducătorii de cluburi au interese să țină la secret salariile pe care își pun semnătura? Suntem convinși că foarte mulți dintre consilierii municipali sau județeni care au votat în ultimii 10 ani bugetele pentru Clubul Sportiv Municipal sau Chindia Târgoviște, habar nu au câți bani au primit sau au ajuns la baschetbaliste, voleibaliste sau la fotbaliști! Recordul salarial a fost atins de americanca Tina Thompson, care a evoluat în 2010 pentru echipa de baschet a urbei, unde a încasat 120.000 de euro pentru numai patru luni petrecute la Târgoviște!!! Informația a fost asumată de Gazeta Sporturilor, care a mai notat că CSM Târgoviște a consumat circa 7 milioane de euro din fonduri publice în perioada 2013-2016, în ultimii ani cu Ciprian Iugulescu președinte de club!!!

Rețeaua e amplă și alimentată constant!

Având pe mână zeci de milioane de euro din bani publici, celor de la butoane nu le-a fost greu să „rezolve” multe situații dificile. Când au comandat atacuri, au avut război, când au cerut liniște, au avut pace. Rețeaua e mai amplă decât vă închipuiți și cuprinde multe domenii de activitate. Am descoperit-o treptat, investigând Dosarul Dikeoulakos, care bântuie și acum sufletele unora. Pe 20 decembrie așteptăm pronunțarea Tribunalului București, una importantă, dar nu decisivă. Oricare ar fi verdictul, furtuna nu se va opri aici, dimpotrivă. Să presupunem că va fi stins litigiul cu fostul antrenor grec al echipei de baschet, însă mai este o persoană care nu a cedat în războiul juridic cu cei care au condus și controlat CSM Târgoviște până în anul 2016, anume Ivanka Matic, o fostă jucătoare a clubului.

Nu suntem singuri!

Ani de zile am adunat informații și documente, ani în care s-au pompat bani grei în conturile unor firme de avocatură din București, tot publici, pentru a ne înfunda prin tribunale, unde ni s-au solicitat daune morale uriașe, gen 500.000 lei!!! Ani de sacrificii, care nu se uită și care lasă urme. Niciodată nu am fost singuri, nici acum nu suntem, dovadă că ne-au fost livrate multe documente ce conțin informații uluitoare. ,,Nu vă e teamă?”. E o întrebare simplă, dar repetată. Orice s-ar întâmpla, documentele sunt bine plasate. Cum am spus, nu suntem singuri. În perioadă următoare le vom face publice. Veți afla multe lucruri șocante, inclusiv salariile celor care au activat sau activează în sportul târgoviștean. Nu vom acuza pe nimeni, nu vom solicita demisii, nu vrem să facem rău. Vom prezenta doar informații, astfel încât cititorii noștri să vadă imaginea corectă a sportului local. Poza reală. Impresia e că trăim într-o lume paralelă. Cu sportivi care câștigă mai mult decât președintele României, chit că salariul unei femei de serviciu ar fi mai realist. Dar și cu sportivi care ar merita să-l concureze salarial pe Klaus Iohannis, însă nu primesc nici măcar ce găsește prin coșul de gunoi femeia de serviciu.

Notă: Dacă ancheta noastră vi se pare interesantă, vă rugăm să ne distribuiți articolele! Iar dacă nu vă place, aveți opțiunea să nu ne citiți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here