Îți place, tataie Tudore? Fără CIS de la MTS, Cornești nu prea joacă barajul

5895

Bucurie scurtă pentru Gloria Cornești, după victoria din derby-ul Ligii a IV-a cu Recolta Gura Șuții (2-1), care îi asigură în bună măsură titlul județean. Comitetul de urgență al Federației Române de Fotbal, (întrunit pe 15 mai) alcătuit din Răzvan Burleanu, Gino Iorgulescu și Octavian Goga, a aprobat referatul care distruge în bună măsură visele de baraj ale echipei din Cornești.

Nu ai CIS de la MTS, nu mergi la baraj! Însă nici locul 2 cu CIS nu merge!

* „Asociaţiile judeţene de fotbal, respectiv, AMFB, sunt obligate să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 11 iunie 2018, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă al acestora eliberat de Ministerul Tineretului şi Sportului. Echipele care nu vor transmite Certificatul de Identitate Sportivă până la termenul prevăzut în prezentul Regulament nu vor avea drept de participare la jocul de baraj”

* „Dreptul de participare la jocul de baraj îl deține structura sportivă clasată la finalul Campionatului Ligii a IV-a pe locul I în fiecare județ sau Municipiul București. În situația în care structura sportivă respectivă nu îndeplinește condițiile de participare la jocurile de baraj (nu deține personalitate juridică și/sau Certificat de Identitate Sportivă eliberat de MTS), jocurile de baraj nu se vor disputa, urmând ca echipa adversă, dacă îndeplinește condițiile de participare, să fie declarată câștigătoare”

Titel Dinu a avertizat!

În acest moment, liderul Ligii a IV-a, Gloria Cornești, nu deține CIS eliberat de MTS și nici nu prea mai are timp să-l obțină până pe 11 iunie, termenul limită impus. Conducerea clubului nu s-a arătat interesată de modificarea formei juridice, considerând, probabil, că va fi acceptată pe baza celebrului „bon”, așa cum s-a procedat până acum. Titel Dinu, primarul-antrenor de la Gura Șuții, a avertizat că echipa lui Nelu Radu și Victor Ghergoiu nu va juca barajul, doar că nici formația lui, următoarea clasată, nu va ajunge acolo, de pe locul 2, chiar dacă ar deține CIS ministerial. Din păcate, nici conducerea AJF Dâmbovița nu s-a implicat suficient, astfel încât să nu riște o mare rușine, de a nu avea reprezentantă la barajul de promovare în Liga a 3-a! Și totuși, anexa Comitetului de urgență al FRF propuneri și anumite variante. Cum multe câștigătoare de competiții județene nu sunt în regulă la nivelul documentației, e greu de crezut că FRF riscă să piardă probabil o jumătate din meciurile de baraj. Poate că unele nici nu se vor disputa, din motivele expuse. Sau poate că liderul din Cornești va rămâne în pană pe final de sezon, pentru a-i permite rivalei din Gura Șuții să joace cu FC Universitatea Craiova, dacă va obține și ea CIS-ul ministerial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here