Întăriri de la campioana Sepsi! Ancuța Stoenescu și Tunde Kilin vin la CSM Târgoviște

1904

La CSM Târgoviște se negociază pe rupte, chiar dacă atât la baschet, cât și la volei, sunt interdicții la nivelul transferurilor. Vom aborda separat fiecare dintre echipe, într-un context special, cu președintele Ciprian Prisăcaru pe picior de plecare. Care a ținut să lase clubul fără datorii, exceptând litigiile financiare moștenite, și s-a implicat în completarea lotului la baschet. Ancuța Stonescu (lider în România la titluri câștigate) și Tunde Kilin, jucătoare de lot național, vor evolua din sezonul următor pentru CSM Târgoviște, ambele activând în ultimii ani la campioana Sepsi Sf. Gheorghe. În plus, s-a prelungit colaborarea cu Alina Chivu, Larisa Toma, Daiana Tănase și cu jucătoarele junioare, în schimb, s-a renunțat la americanca Shanita Arnold.

Garanție financiară solicitată de federație

CSM nu poate aduce decât jucătoare care au evoluat în campionatul intern și care nu s-au transferat în străinătate după momentul aprilie 2014, când a apărut decizia BAT. Echipa va rămâne sub conducerea tehnică a lui Cătălin Tănase și Ioan Valerian, și speră să evolueze în grupa valorică 1-8, unde vor apărea abandonuri. Numai că, federația e posibil să-i blocheze accesul, pe motivul datoriilor către foștii colaboratori George Dikeoulakos și Ivanka Matic, recunoscute de FIBA (aproximativ 120.000 euro la acest moment). Pe 20 iulie vom afla unde va fi repartizată echipa târgovișteană pentru următorul sezon, în prima sau a doua grupă valorică. Din acest campionat, fiecare club trebuie să depună o garanție financiară de participare: 10.000 euro pentru grupa valorică 1-8 și 5.000 euro pentru cea secundă.

Cristi Savu va prelua o situție delicată

Cum nu au fost respectate termenele de plată în plan sportiv, George Dikeoulakos s-a adresat instanțelor din România, care au obligat clubul să achite doar onorariile firmelor de impresariat și avocatură (20.650 euro). Bani ce ar trebui recuperați de la cei care au provocat această situație. A mai fost „decontată” și o amendă către FIBA, în cuantum de 10.000 euro. Numai că, antrenorul grec a acționat în judecată clubul târgoviștean și pe conflicte de muncă, solicitând de data aceasta achitarea întregului contract semnat cu CSM, întins pe doi ani, adică 210.000 euro. Vicepreședintele Cristi Savu va prelua o situția delicată, el urmând să asigure perioada de interimat, după plecarea lui Prisăcaru. Urmează un articol și mai interesant dedicat echipei de volei, cu noi exclusivități în privința jucătoarelor contactate.

Notă: Echipa națională a României U20 a debutat cu victorie la Campionatul European de la Oradea, Grupa B, 65-47 contra Greciei. Au evoluat și trei jucătoare de la CSM Târgoviște, Carla Popescu (12p), Alexandra Ghiță și Daiana Tănase, plus Anamaria Vîrjoghe (12 p), transferată între timp la un club din SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here