Impresiile unui tânăr jurnalist, spectator la Chindia – Viitorul! Clubul târgoviștean le-a cerut scuze fanilor

1632

Stadionul „Ilie Oană” din Ploiești a fost luat cu asalt de suporterii târgovișteni, dornici să vadă înfruntarea dintre Chindia și Viitorul Constanța, echipa lui Gheorghe Hagi. Dacă în privința achiziționării de bilete nu prea au existat probleme, pentru că suporterii târgovișteni au avut trei variante prin care au putut să le procure, nu același lucru se poate spune despre accesul în stadion. Pe lângă faptul că mulți suporteri au rămas în afara stadionului, pentru că oficialii târgovișteni au închiriat doar Tribuna 0 și Tribuna I, cei care au avut bilet au intrat foarte greu. Au existat persoane care au pătruns în arenă după minutul 25 al meciului.

E nevoie de îmbunătățiri!

Situația s-ar fi putut rezolva dacă organizatorii ar fi permis accesul pe mai mulți turnicheți, nu doar pe unul, așa cum s-a întâmplat în zona Vest a Tribunei I, acolo de unde am urmărit meciul. Chiar dacă au existat aceste erori de organizare, suporterii Chindiei ar fi putut ajuta la bunul mers al lucrurilor, dacă ajungeau mai devreme la stadion, pentru că accesul a fost permis cu două ore înainte de meci, iar mulți au ajuns la porțile de acces cu puține minute înainte de fluierul de start al partidei. Deranjant a fost faptul că până în momentul în care noi am intrat pe stadion, nu a apărut vreun oficial al Chindiei care să încerce să-i liniștească pe fani, întrucât mulți dintre ei erau agitați, iar lucrurile ar fi putut să se agraveze, unii dintre suporteri având schimburi „interesante” de replici cu jandarmii.

Nemulțumiri în mediul online!

Suporterii Chindiei au taxat erorile de organizare din meciul cu Viitorul Constanța, nemulțumirile fiind transmise în mediul online, chiar și în comentarii ale postărilor de pe pagina oficială de Facebook a clubului târgoviștean. În schimb, oficialii Chindiei au transmis pe Facebook următoarele lucruri. „Pentru buna desfășurare a jocurilor viitoare pe care echipa noastră le va susține la Ploiești, recomandăm ca fanii să își achiziționeze biletele din timp, să respecte locul, sectorul și tribuna înscrise pe tichete și să sosească la stadion cu cel puțin 30 de minute înaintea fluierului de start, astfel încât accesul să se facă în mod civilizat, conform ROAF și în condiții depline de ordine și siguranță. Totodată, ne cerem scuze față de suporterii care nu au avut acces pe stadion, la primul joc al echipei noastre pe „Ilie Oană”. Numărul spectatorilor veniți să îi susțină pe băieți a depășit estimările noastre și ale comandamentului de organizare a jocului. Îi asigurăm pe suporteri că aspectele negative nu se vor mai repeta la meciurile viitoare de la Ploiești”.

* Articol preluat din cotidianul Jurnal de Dâmbovița

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here