Gura Șuții a depus plângere penală la Parchet! Memorii, boicot, mitinguri, se joacă tare pentru titlul de campioană

1672

Campioana Ligii a 4-a și reprezentanta județului la barajul de promovare nu se va decide anul acesta pe teren, ci la comisii. Gloria Cornești și Recolta Gura Șuții duc o luptă cruntă, pe viață și pe moarte, dovadă schimbul șocant de replici, acuzații și jigniri consumat în sediul AJF Dâmbovița, la ședința Comisiei de Competiții și Disciplină, dintre Nelu Radu și Constantin Dinu. Scandalul este uriaș, iar culisele dintre cele mai dure. 

Ce-ai făcut, Motane?

Gura Șuții a depus un memoriu, prin care reclamă că formația din Cornești l-a folosit pe Alin Neguț în stare de suspendare, la meciul cu Roberto Ziduri (4-1). De unde a plecat nebunia? De la o greșeală a arbitrului Mihai Motan, la meciul dintre Gura Șuții și Cornești, când i-a acordat spre final cartonaș galben jucătorului cu numărul 15, Alin Neguț, în schimb în raport a trecut avertismentul în dreptul numărului 5, Adrian Micu, care nici măcar nu a fost folosit. Neatent, delegatul de la Cornești nu a sesizat eroarea și a semnat raportul de arbitraj. Ei bine, Gloria nu l-a folosit pe Neguț în următorul meci, crezând că a acumulat patru cartonașe galbene. Între timp „Tabarcea” a mai luat un galben, al cincilea în viziunea celor de la Cornești, însă al patrulea din statistica AJF Dâmbovița, fiind folosit la partida cu Ziduri.

Observatorul Nistor îl combate pe arbitru

Aici au atacat cei de la Gura Șuții, însă Nelu Radu, finanțatorul Gloriei, a convins CCD că echipa lui a fost de bună credință, prezentând o probă video favorabilă. Meciul a fost transmis de site-ul infodambovita, unde se vede clar că jucătorul avertizat este Neguț și nu Micu, pe un comentariu al subsemnatului. Nelu a oferit chiar și o înregistrare telefonică, prin care arbitrul Mihai Motan a transmis că i-a acordat cartonaș galben lui Alin Neguț, jucătorul cu numărul 15, și nicidecum numărului 5. Doar că, în raportul de arbitraj, scrie exact invers. Deranjant e că Motan nu a fost prezent la judecarea cazului, nici asistenții și nici observatorul partidei, pentru a aduce lămuriri comisiei. Dacă centralul a greșit și nu s-au operat ulterior modificări peste raportul de arbitraj, Motan ar trebui pedepsit exemplar, întrucât a bulversat competiția la nivel înalt, cu implicare la titlu și în barajul promovării. Divizionar C, Mihai Motan și-a anunțat transferul în lotul arbitrilor de la Prahova, numai că o eventuală sancțiune la nivelul Comisiei de Disciplină din cadrul CJA Dâmbovița ar urma să fie transmisă și Comisiei Centrale a Arbitrilor. „Eu i-am spus lui Motan că numărul 15 a luat galben, Neguț, dar el a ținut-o pe-a lui, cu numărul 5”, s-a exprimat Dorin Nistor, secretarul AJF Dâmbovița fiind observatorul meciului respectiv. Echipa lui Nelu Radu are un avantaj de două puncte, înaintea ultimei etape.

Gigi Ionescu, Gigi Iordache și Gică Stoica, vizați de plângeri penale!

Gura Șuții nu a acceptat decizia CCD și s-a adresat comisiei superioare, la Apel, formată din George Bratu, Alexandru Istrate și Nelu Năsăudeanu. „Președintele clubului nostru, domnul Zamfir, a formulat vineri plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, împotriva celor care au judecat la Comisia de Competiții și Disciplină, mai precis Gigi Ionescu, Gigi Iordache și Gică Stoica, pentru că nu au ținut cont de rapoartele de arbitraj. Dacă luni, la Apel, se va menține decizia de la Disciplină, ne vom adresa comisiilor din cadrul Federației Române de Fotbal. Vom merge până la capăt, atât în plan sportiv, cât și la lege. Mai mulți suporteri ai echipei au mers la AJF Dâmbovița, urmând să solicităm autorizație pentru organizarea unui miting de protest, la care și-au anunțat prezența 400-500 de oameni. Luăm în calcul să nu participăm la finala Cupei României, cu Fieni”, a comentat Constantin Dinu, primarul de la Gura Șuții. Luni, pe 10 iunie, este ultima zi în care AJF Dâmbovița trebuie să transmită către FRF câștigătoarea competiției la Liga a 4-a. Primul meci al barajul de promovare în Liga a 3-a, cu CSM Slatina, este programat sâmbăta viitoare, pe 15 iunie. Conform regulamentului, Comisia de Competiții și Disciplină nu avea competența de a judeca memoriul formației din Gura Șuții, fără a exista o soluție din partea Comisiei Județene de Arbitri. În plus, nu înțelegem pentru ce a asistat la ședință un domn pe nume Voicu, câtă vreme nu este membru al CCD! 

Ce spune Regulamentul Disciplinar

Art. 64. 2: Consecințele regulamentare atrase de deciziile disciplinare luate de arbitru, respectiv măsura susținerii, nu vor fi aplicate sau vor fi anulate de organele de luare a deciziei, în cazul în care persoanele sancționate disciplinar de arbitru au fost identificate greșit sau au fost sancționate eronat și eroarea a fost confirmată în scris de CJA.

Art. 90.3.b: Comisia de Competiții și Disciplină are competența de a îndrepta erorile apărute în în deciziile disciplinare ale arbitrilor, în ceea ce privește identificarea greșită a persoanei, fapt constatat de Comisia Județeană de Arbitri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here