Gladiatoarea! Georgiana Filip e campioana României la lupte de 14 ori! Să susținem un sportiv uriaș!

7226

Campionatul Național de Lupte destinat seniorilor, găzduit în ultimul weekend la Reșița, a adus trei medalii pentru Clubul Sportiv Târgoviște. Georgiana Filip a cucerit aurul în cadrul categoriei 65 kg, în timp de Maria Cioclea (50 kg) și Diana Vlăsceanu (76 kg) au obținut argintul. Ultimele două ca junioare, se impune această precizare, pentru a aprecia și mai mult rezultatul de la Naționalele de senioare. Merite importante i se cuvin și profesorului Cornel Cornea, antrenorul ultimilor ani în sportul dâmbovițean. Așa se prezintă o informare clasică a celor trei medalii care completează colecția impresionantă a luptelor din Târgoviște. Povestea din spatele rezultatelor nu este la fel de frumoasă, dimpotrivă, ascunde multă durere, chiar nedreptate.

La un pas să nu participe la Naționale

Georgiana Filip este la al 14-lea titlu național la senioare! Am scris corect și ați citit bine, târgovișteanca este de 14 ori campioana României! La junioare, nici măcar ea nu mai știe câte titluri sau medalii a strâns de-a lungul anilor. A rămas la fel de modestă, parcă și bucuria s-a diminuat. „Cu două zile înaintea concursului, nu eram sigură dacă particip. Până la urmă, am mers la competiție și am câștigat din nou medalia de aur. M-am bucurat că am fost pe podium, e onorant să devii campionul României, pentru mine a 14-a oară, dar nu știu dacă voi continua. Nu se merită, sincer”, s-a destăinuit Georgiana.

E singura luptătoare senioare care mai continuă la Târgoviște

Multipla campioană națională și vicecampioană europeană în 2011 este singura luptătoare senioare care mai activează în luptele dâmbovițene. Și asta, printr-o conjunctură fericită, întrucât figurează ca antrenor în cadrul secției de lupte a Clubului Sportiv Târgoviște. „Am mers mai departe din pasiune, însă a contat și faptul că am un salariu de profesor în cadrul clubului. Fără acești bani, probabil că aș fi urmat exemplul colegelor mele, care au renunțat la lupte, pentru a-și asigura un viitor mai bun într-o altă activitate. Ca senior, nu te poți descurca doar cu banii din indemnizație. Sunt foarte puțini, dovadă că am rămas fără sportivi seniori la lupte”, și-a descărcat sufletul campioana cu 14 medalii de aur. Georgiana Filip e un simbol sportiv, o mândrie locală, un bun național!

Indemnizație insuficientă

„Cum poate fi motivat un campion național de seniori la lupte, cu o indemnizație de 600 lei? Anul trecut am primit-o doar patru sau cinci luni, acum a fost ceva mai bine. Mi-am văzut de treabă, am pus suflet și am continuat din pasiune pentru lupte, însă e posibil orice, inclusiv să mă opresc aici ca sportiv. Sincer, mi-am pierdut speranța că va fi mai bine și pentru noi, pentru luptători. Poate că acel proiect cu CSM Târgoviște ar fi o soluție, așteptăm să fie mai bine și pentru lupte. Se scrie în ziare despre noi, e frumos, dar greutățile rămân”, am prezentat reacția unei adevărate campioane, Georgiana Filip. Soțul său, Marin Filip, este tot luptător, devenind vicecampion național pentru CSM Reșița, la 61 kg. Povești impresionante au și colegele Georgianei medaliate la ultimele naționale de senioare, Maria Cioclea și Diana Vlăsceanu.

La volei media salarială e de multe mii de euro

Pentru 600 lei lunar, probabil că o voleibalistă de la CSM Târgoviște nici măcar nu s-ar obosi să servească la antrenament. Iar CSM nu obținut niciodată un titlu de campioană la volei. Mai nou, nici măcar podiumul nu-l mai prinde în Divizia A1, iar media salarială este de mii bune de euro. Și la baschet au fost salarii uriașe, însă acolo s-au obținut, cel puțin, niște trofee.

Foto Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here