Ghergu, deranjat de „trădarea” lui Neicuțescu! „Am hârtie scrisă cu mânuța lui, dar copilul fără minte a ajuns la Săftica…”

1937

Marcel Ghergu a fost corect și ne-a ținut zilnic la curent cu situația lui Mihai Neicuțescu, jucător împrumutat de Dinamo la Chindia, iar apoi rechemat în Ștefan cel Mare. Cum contextul era unul sensibil, am ales să nu publicăm nimic, în speranța că cel mai în formă fotbalist al lui Viorel Moldovan va continua la Târgoviște. Neicuțescu a reușit singurele goluri ale Chindiei din acțiune la Liga 1, cu Gaz Metan Mediaș (2-2) și CFR Cluj (1-4), devenind titular de drept. Clubul târgoviștean putea să nu-l piardă pe Neicuțescu până în iarnă, pregătind documentația pentru a se adresa comisiilor federale, mai ales că jucătorul și-a exprimat intenția de a rămâne la nou promovată. Peste noapte, și-a schimbat decizia și a plecat la Dinamo, luându-i prin surprindere pe oficialii grupării de lângă Turn.

„Ăștia nu-s oameni, în care nu poți să ai nicio bază!”

Președintele Chindiei a crezut în cuvântul lui Neicuțescu și era pregătit pentru a-l păstra la Târgoviște în acest tur de campionat, cu riscul unui duel cu Dinamo la nivelul comisiilor. „Trădarea” jucătorului l-a deranjat evident, mai ales că era golgheterul echipei la Liga 1. „Marți seară a scris pe hârtie că vrea să rămână la Târgoviște, iar miercuri dimineață era la Săftica. Ăștia nu-s oameni, în care nu poți să ai nicio bază! Regulamentar puteam să-l ținem până în iarnă, dar dacă asta e mintea lui, să se ducă la Dinamo! Și acum pot să merg la comisie, însă dacă nu mai vrea să vină la Târgoviște, ce să fac cu el? Să țin un om în curte, să-l plătesc degeaba și să mă lupt cu Dinamo? Eu am hârtie scrisă cu mânuța lui Neicuțescu, să pot avea un argument solid la comisie, dar copilul fără minte a ajuns la Săftica. Nu știu dacă e răzbunare din partea celor de la Dinamo, după ce nu i-am dat drumul lui Viorel Moldovan acolo, și nici nu mă interesează ce probleme au ei de lot sau pe banca tehnică”.

Neicuțescu îi taxează subtil pe conducătorii Chindiei

Mihai Neicuțescu a postat un mesaj de mulțumire pe peretele de Facebook, din care i-a exclus, în mod intenționat, pe conducătorii grupării târgoviștene. „Mulțumesc jucătorilor, antrenorilor, cât și fanilor, pentru toată susținerea de care am avut parte în tot timpul petrecut la Târgoviște! Un sfârșit de capitol frumos, cu bune și rele, în care am reușit să trăiesc, probabil, cea mai frumoasă parte a carierei. Mulțumesc, Chindia!”. Sursele noastre susțin că Neicuțescu ar fi fost deranjat de faptul că șefii Chindiei nu au respectat nici al doilea termen de plată indicat pentru achitarea primelor de promovare în Liga 1, mai precis marți, 6 august. Chiar și ceilalți jucători care au contribuit la realizarea obiectivului au început să comenteze. „Asta cu prima de promovare e problema noastră, nu e problemă de presă, e bucătoria noastră internă. În momentul de față sunt plățile la zi, nu e de discutat pe această temă și de creat o polemică. Ați văzut vreun jucător la comisie, că nu și-a luat banii la Târgoviște?”, a reacționat pe subiect Marcel Ghergu, care a oferit un amplu interviu, cu răspunsuri deschise la întrebările adresate, ce va fi publicat în curând. Deranjant e că Dinamo și-a putut retrage jucătorul de la Chindia când a avut chef, la puțin timp după ce i-a semnat împrumutul la Târgoviște. E un subiect asupra căruia vom reveni!

Foto: Marius Tudor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here