Gala Sportului Dâmbovițean, aruncată la coșul de gunoi?… Rușinică, de fapt, o mare rușine!

1977

Noroc cu tine, că mai simțim apreciere pentru rezultatele obținute”, s-a destăinuit unul dintre performerii sportivi ai anului. Nu am insistat pe subiect, dar i-am descifrat rapid oful, unul mare și îndreptățit. De fapt, sunt mari nemulțumirile în plan sportiv local, chiar dacă ele nu au prins un glas puternic. Pentru că oamenii din fenomenul sportiv nu sunt nici așa de uniți, cum par, și nici așa de prieteni. Iar unii sunt și tare fricoși, prind curaj doar în sufragerie. Dar sunt profesioniști și ar merita, pe bună dreptate, mai mult respect. Spre exemplu, nu-i deloc în regulă ca, la final de an, când se trage linie, să nu premiezi performanța sportivă locală. Exceptând anul pandemiei agresive (2020), nu rețin ca în perioada postrevoluționară, să nu cobor mai adânc, spre comunism, să nu se organizeze tradiționala Gală a Sportului Dâmbovițean.

O datorie de onoare! Care onoare?

Chiar dacă de cele mai multe ori a născut controverse privind ierarhizarea sau a fost organizată stângaci, chiar dacă anumiți amfitrioni au fost slabi oratori, chiar dacă autoritățile nu au oferit întotdeauna atenție evenimentului, organizarea tradiționalei Gale a Sportului Dâmbovițean reprezintă o datorie de onoare pentru conducerea Direcției Județene pentru Sport și Tineret. Sportivii și antrenorii dâmbovițeni merită măcar atât, o gală a lor, un moment pe care îl așteaptă și pentru care muncesc un an întreg. Poate că nu există resurse financiare pentru premierea performerilor, chit că ar merita cu vârf și îndesat, dar să le iei Gala, șansa lor de a ieși puțin în față, sub lumina reflectoarelor, reprezintă o jignire, o rușine chiar.

Apel către conducerea Consiliului Județean Dâmbovița!

Sunt aspecte de finețe, pe care unii nu le înțeleg, mai ales dacă nu știu ce reprezintă performanța sportivă. Aterizați în funcții pe criterii politice sau de prietenie, fără o pregătire solidă, fără avergură și fără a fi personalități în domeniu, e mai simplu să facă pe „deștepții”, să bage mâinile în buzunar, să întoarcă spatele și să fugă de responsabilitate. O Gală a Sportului Dâmbovițean presupune muncă, studiu, analiză, timp dedicat, bărbăție (nu-i ușor să-i înfrunți pe cei care bat cu pumnul în masă, comandând locuri fruntașe) și asumare. Când nu stăpânești asemenea elemente, e mai comod să te dai lovit. Sincer, nu mă surprinde dezinteresul conducerii interimare (și aici e un subiect sensibil) a sportului dâmbovițean, așa că fac un apel către conducerea județului. La ce potențial au oamenii din structurile administrației dâmbovițene, susținerea unei asemenea gale nu ar reprezenta un efort prea mare, sub niciun aspect.

Nu tăiați sportul de pe listă!

Nu-i ok ca performanța sportivă (în special în probele individuale), să fie tăiată de pe listă! Chiar dacă nu se mai ridică la nivelul din trecut, avem în continuare campioni și medaliați la atletism, baschet, box, gimnastică, înot, judo, lupte, tenis, tenis de masă, volei, arte marțiale, culturism, fitness, karate, modelism, motociclism, radioamatorism, skanderbeg, sportul pentru persoane cu handicap, sportul columbofil, sportul pentru toți etc. Nu ar fi meritat și ei o Gală a Sportului Dâmbovițean?

Sportul dâmbovițean merită mai mult respect!

Subiectul a fost abordat și de alți colegi din presa dâmbovițeană, iar semnalul lor merită susținut în plan mediatic. Gala Sportului Dâmbovițean nu trebuie să încheie aici, doar pentru că cei care ocupă vremelnic niște funcții nu se simt capabili să ducă mai departe tradiția organizării. Sau poate că nu-și mai doresc sport de performanță sau de niciun fel, în județul Dâmbovița. Dacă nu poți construi, cel puțin nu distruge ce au lăsat alții bun. Cei care gândesc la fel, cei care simt la fel, cei care vor ca sportul dâmbovițean să nu fie aruncat la coș, pot susține acest demers, printr-o distribuire. Sportul local merită mai mult respect!

Sursa foto: StiriDB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here