Gabi Boriga e liniștit, după eșecurile în lanț de la volei! „Pe bani mai puțini facem performanță mai mare”

822

Echipa de volei feminin a Clubului Sportiv Municipal Târgoviște traversează o perioadă dificilă, vine după patru înfrângeri consecutive la 0, cu Volei Alba Blaj, Știința Bacău și „dubla” cu Galatasaray Istanbul din CEV Cup. Obiectivul din acest sezon este clasarea pe locul 3, iar CSM-ul ocupă în acest moment poziția a 4-a, cu 10 puncte, cu două mai puțin decât Știința Bacău. În ultimele două etape din acest an, echipa pregătită de Luka Valerijan joacă împotriva formației din Lugoj (sâmbătă, 17.00) și a fetelor de la Dinamo București (15 decembrie).

„Suntem în continuare în obiectiv”

Gabi Boriga a revenit în toamna acestui an ca voluntar la echipa de volei și transmite că are în continuare încredere în echipă. Acesta consideră că obiectivul este în continuare realizabil și că diferența dintre CSM Târgoviște și Galatasaray sau Alba Blaj este una prea mare în acest moment. „Ce s-a întâmplat în ultimele meciuri ale echipei noastre este ca și cum România la fotbal ar pierde cu Franța sau Olanda. Asta e diferența între Târgoviște și Alba Blaj sau Târgoviște și Galatasaray. Trebuie să înțelegem și să acceptăm că ăsta e sportul, iar cine nu înțelege înseamnă că ori nu face sport ori e rău intenționat. Suntem în continuare în obiectiv, noi ne dorim locul 3, o medalie de bronz, adică o performanță superioară celei obținute anul trecut, pentru că întotdeauna ne dorim să fim mai buni. Asta, în condițiile unui buget redus semnificativ față de cel de anul trecut. Noi, practic, pe bani mai puțini facem performanță mai mare. Nu trebuie interpretate în niciun fel aceste rezultate, care sunt într-un context. Continuăm până la sfârșitul turului, mai avem două meciuri foarte importante pe care trebuie să le câștigăm, pentru a fi pe locul al treilea, iar meciul retur cu Bacăul e la noi acasă. Ceea ce înseamnă că, în eventualitatea unei victorii, o să avem 4 puncte în fața Bacăului. Asta ar fi o radiografie reală. Dacă ar fi să raportăm doar la anumite meciuri orice se poate scoate din context, dar eu cred că trebuie analizată evoluția întregii echipe, pe întreaga perioadă scursă până acum, plus perspectivele imediat următoare”.

„Tot timpul trebuie să ne raportăm la realitate, la bugete”

„Cel mai bine ar fi să tragem o linie pe data de 16 decembrie, când se termină turul. Să fim realiști, nimeni nu avea nicio pretenție și nicio așteptare de la dubla cu Galatasaray, iar cine spune că mingea e rotundă și că are două mâine și două picioare, să alerge cu Usain Bolt 100 de metri. Cine îmi spune mie că mingea e rotundă și că cele două echipe pleacă cu aceeași șansă, să alerge cu Bolt și o să-i spun și eu după ce a pierdut că are două mâine și două picioare, și de ce nu a dat mai tare din ele. Ăsta este mesajul meu pentru cei care încearcă să scoată din context anumite lucruri și să le facă să pară altfel decât sunt. Realitatea este una, suntem în obiectiv, ăsta ne este locul și ăsta ne e nivelul. Tot timpul trebuie să ne raportăm la realitate, la bugete, la tot. Medalia de bronz este un obiectiv perfect realizabil. Eu văd lucrurile liniștit. Într-adevăr, pot spune că poate în anumite contexte puteam scoate niște rezultate mai bune, dar în niciun caz nu schimbam istoria dublei confruntări cu Galatasaray sau a meciului cu Alba Blaj. Cine îmi spune mie chestia asta ori nu se pricepe, ori e rău intenționat, iar eu nu vreau să am de-a face nici cu nepricepuți, nici cu oameni rău intenționați”, a mai spus Boriga.

* Articol preluat din cotidianul Jurnal de Dâmbovița

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here