Fotbalul revine la viață pe Patrana! FC Pucioasa sună interesant (Galerie foto)

4778

Nu vom uita niciodată meciurile din Dealul Patranei, când Progresul Pucioasa evolua la Divizia C. Îi reținem ca antrenori pe Marius Vișan și pe Fane Chircă. Nu vom uita nici de piticii lui Marius Răduță, care a crezut că poate să mai găsească fotbaliști de valoarea lui, însă pentru CSȘ Târgoviște. Nu-l vom uita nici pe regretatul Nicu „Gogoașă”. Ne e tare dor de domnul profesor Dumitru Ciobanu, seniorul care scria cu har despre meciurile PAS-ului! Am adunat multe amintiri fotbalistice de la Pucioasa, ne leagă prietenii sincere de acest loc. Ne-a bucurat enorm să aflăm că aici se va juca din nou fotbal la Liga a 3-a. FC Aninoasa s-a metamorfozat în FC Pucioasa. Păcat de Aninoasa, de baza sportivă de acolo! Dar echipa merge mai departe cu 15 kilometri, spre munte.

Voluntariat pentru igienizarea stadionului

Pe stadionul Dumitru „Tică” Popescu nu s-au mai jucat meciuri oficiale de un an, când echipa retrograda din Liga a 4-a. Nu arată prea bine, dar nici prea rău. La fel și gazonul. De săptămâna viitoare vor debuta aici lucrările de igienizare, speră primarul Costi Ana, cu sprijinul voluntar al locuitorilor din Pucioasa, mulți dintre ei reproșându-i că fotbalul a dispărut din oraș. Un oraș frumos, liniștit și civilizat, așa l-am descoperit într-o după-amiază calmă de vară.

Prima conferință de presă a echipei FC Pucioasa

Costi Ana e un primar modern, deschis și direct. Vorbește fluent, încântat de provocarea fotbalistică, însă rămâne atent la discurs. Descoperi o maturitate plăcută pentru un edil tânăr, care a primit cu brațele deschise la Pucioasa o echipă de Liga a 3-a, fără datorii, ba și cu 100.000 lei în cont, cu un fond de jucători, cu un antrenor implicat (Cristi Bălașa) și cu un președinte serios (Cristi Mitrea). Cei doi i-au stat alături primarului Ana la conferința de presă, la fel și vicepreședintele Sergiu Nedelcu.

Costi Ana vrea și un stadion nou la Pucioasa

Stadionul de la Pucioasa va intra într-un proces fulger de modernizare. Într-o primă fază, greul financiar îl vor duce sponsorii, susținerea locală fiind de 200.000 lei anual, jumătate din sumă urmând să fie alocată până la finalul lui 2018. Bălașa va păstra în jur de 10 jucători de la Aninoasa, va mai lua cinci juniori de la Viitorul Constanța, însă a pus ochii și pe câțiva de la Chindia și CSȘ Târgoviște. Dar și pe experimentații Curimar, Lețu, Calofir și Gusti Voinea. Salariile jucătorilor se vor dubla, în comparație cu perioada Aninoasa, iar echipa va susține două serii de cantonament. Chiar dacă nu și-a asumat nimeni o promovare imediată în Liga a 2-a, ținta finală este eșalonul secund. Dar și stadion nou pe Patrana, pentru care primarul Costi Ana a insistat încă de pe acum. Numai că sunt mulți înainte, însă e important că se dorește o asemenea bază sportivă la Pucioasa. Proiectul fotbalistic sună interesant, staff-ul e unul de calitate, așa că, mult succes!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here