Florin Tuiu țintește sus și începe în forță! „Cristi Catană nu ar trebui să candideze, nu cred că se poate schimba”

1128

Văzut ca un outsider în lupta pentru șefia Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița, Florin Tuiu (55 de ani) vrea să produca surpriza. Este vicepreședintele asociației încă din anul 2013, a fost conducător o lungă perioadă la Olimpia Morteni, dar și fotbalist la nivel județean, având ceva contacte în fenomen. Este o mândrie pentru el că a trecut ca junior pe la FC Argeș și că a evoluat la tineret-speranțe pentru Sportul Studențesc, jucând pe timpul armatei în Divizia C, la Ceramica Jimbolia. Consideră că are suficientă experiență acumulată, ocupând funcții în administrație, dar și la structuri sportive, fiind pentru o perioadă chiar și vicepreședinte la Urban Titu. Acceptă cu fair-play competiția, în schimb, rămâne un opozant al lui Cristian Catană, a cărui candidatură o contestă din start.

„Catană a făcut cunoscut AJF Dâmbovița într-un mod negativ, în toată țara și în toată lumea”

Ați fost numit președinte interimar al AJF Dâmbovița, v-ați orientat către o dată pentru convocarea Adunării Generale?

– Pe 10 noiembrie o să avansez o dată, în termenul acela de 30 de zile, iar Comitetului Executiv are atributul de a decide. Aș vrea ca cel care va veni, că voi fi eu sau altul, să facă ceva pentru fotbalul județean. Cu siguranță, la AJF Dâmbovița trebuie schimbate multe.

Ce șanse considerați că aveți la câștigarea alegerilor?

– Eu cred că am șansa mea, ca fiecare dintre contracandidați. Cum bine știți, am fost singurul sau printre puținii care am luat atitudine când s-au întâmplat acele lucruri cu arbitrii deghizați. Ca atare, poziția mea este că domnul Cristian Catană, din punct de vedere moral, nu ar trebui să candideze. A făcut cunoscut AJF Dâmbovița într-un mod negativ, în toată țara și în toată lumea. Eu nu cred că un om se poate schimba, după ce s-a pretat la asemenea lucruri, și consider că ar trebui să-și vadă de treaba dumnealui. Nu am nimic cu Cristian Catană, față de care am avut un anume respect, însă pozițiile mele au fost clare din acel moment neplăcut. După cum a declarat și domnul Ciprian Prisăcaru, faptul că sunt mai multe candidaturi este foarte sănătos pentru fotbalul județean. Este democrație și le doresc succes tuturor!

„Eu nu m-am jucat niciodată cu fotbalul ca alții, eu l-am jucat”

Ce ar trebui schimbat urgent la AJF Dâmbovița?

– Am câteva direcții de la care nu mă voi abate și consider că pot să resuscitez fenomenul din Dâmbovița, având destulă experiență în fotbalul județean. Spre deosebire de alte persoane, eu nu m-am jucat niciodată cu fotbalul, eu l-am jucat. Dacă vrei să faci performanță, echipa ta trebuie să cuprindă doar profesioniști. Comisiile jurisdicționale vor trebui să fie independente, nu ca până acum, este nevoie de suflu nou, de persoane competente și de alți președinți. Voi susține îmbunătățirea regulamentelor, în concordanță cu ce se întâmplă la comisiile FRF, și voi asigura transparența în aceste domenii. E clar că se impun schimbări majore la nivelul AJF Dâmbovița și sunt foarte puține persoanele care vor rămâne, cum este secretarul Dorin Nistor. Mie, unul, mi-a făcut o impresie bună. În echipa mea sunt oameni care au spus ceva în fotbalul județean și nu numai. Ca obiectiv personal este reformarea fotbalului dâmbovițean și readucerea acestui fenomen social în cadrul legal abandonat de foarte multă vreme.

Florin Tuiu, puncte forte

* A avut activitate permanentă în ultimii 7 ani ca vicepreședinte al AJF și a avut destule contacte cu membrii afiliați

* A fost desemnat președinte interimar de asociație, poziție în care îl vor prinde și alegerile

* Are o imagine decentă, fără să fie implicat în episoade urâte la nivel fotbalistic

Florin Tuiu, puncte slabe

* Cei care și-au anunțat candidatura sau care o iau în calcul sunt cu mult mai cunoscuți la nivelul fotbalului local

* Cotat cu ultima șansă, în comparație cu Ciprian Prisăcaru, Cristian Catană și, eventual, Ionuț Iugulescu, va fi greu să atragă în echipa lui persoane cu greutate, ofertate de cei amintiți

* Nu este luat în calcul în zonele importante de influență, unde are contracandidați mai bine poziționați ca notorietate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here