Eșec cu Sepsi și loc de baraj! Poate rămâne Chindia în Liga 1 în actuala formulă?

1023

Mă adresez direct asociaților clubului Chindia, oameni de bună credință și cu dragoste de fotbal. Oameni care măsoară de mai multe ori, cu responsabilități uriașe, dar și cu un stil de lucru modern. Nu sunt specialiști în domeniul fotbalistic, în schimb, au înțeles că trebuie să ofere continuitate celor care au promovat echipa în Liga 1, antrenori și conducători. O decizie corectă, la fel cum au fost și cele care au urmat: respectarea obligațiilor financiare, suplimentarea contribuției, angajarea în lucrări importante la nivelul infrastructurii sportive. Într-o societate civilizată, oferi încredere, susținere și nu te implici peste cei etichetați ca profesioniști. Exact cum s-a întâmplat la Chindia.

O victorie în ultimele 10 meciuri!

Modul elitist de lucru al celor care girează financiar clubul târgoviștean, prin cotizații asigurate din bani publici, nu a fost preluat și de cei investiți cu o asemenea onoare la Chindia, dar și responsabilitate. E obligatoriu să răspunzi la fel de corect, de transparent și de pregătit. În fotbal nu poți rezista la nivel mare, dacă nu ești acoperit cu profesioniști pe toate palierele. Iar la Liga 1 nu mai merge ca în eșaloanele inferioare, când un om bun ținea în cârcă și doi-trei atârnache. Adversarii îți scanează profilul, te studiază atent și nu-ți mai permit să te apropii ușor de puncte. Dovadă că din ultimele 10 jocuri, s-a câștigat unul singur. Plus că avem cea mai slabă apărare, cea mai modestă posesie, cea mai sancționată echipă, nu mai reiau minusurile din statistici.

Oamenii se cred Master Chef, dar ne servesc ciorbă acră!

Discursurile și lozincile care ni se livrează dinspre Chindia chiar au conotații comuniste. Oamenii se cred Master Chef, dar ne servesc ciorbă acră, rămasă pe fundul cazanului. Nici măcar nu mai comentez declarațiile lui Moldovan după eșecul cu Sepsi, pe alocuri e aiuritor ce spune. De fapt, asta i se șoptește zilnic în ureche, asta aude de la colaboratori, omul doar asta vede. El vrea liniște. Să meargă acasă la Bistrița, la Colibița și să mediteze adânc. Inclusiv la faptul că nu a mai antrenat de 9 ani la nivelul Ligii 1.

Asociații e posibil să măsoare din nou în vacanța de iarnă!

Revin la asociați, care e posibil să măsoare din nou în vacanța de iarnă. La felul cum se prezintă Chindia ca joc, atmosferă, pregătire tehnico-tactică, plan managerial, strategie de marketing, contacte pe piața internă și externă de jucători, organigramă etc, mi-e teamă că e greu să-și mențină și locul de baraj, pe care a încheiat anul. Poate că la nivelul clubului se impun anumite schimbări, poate că nu. Șefii cei mari au datoria să adune informații, să consulte oameni implicați, dar și specialiști detașați. Ideea e ca echipa să rămână în Liga 1, oare e capabilă în actuala formulă?

Sepsi Sfântu Gheorghe – Chindia Târgoviște 3-1 (1-1)

Au marcat: Vașvari (27-pen), F. Ștefan (77), Flores (86) / Ivancic (23). Cartonaș roșu: Yameogo (80).

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Bouhenna, Tincu, F. Ștefan – Fulop (84 Velev), Vașvari, Deaconu (50 D. Flores) – Carnat (63 Karanovic), Safranko, Ștefănescu. Antrenor: Leo Grozavu.

Chindia: Aioani – Dudea, Benga, Leca – Yameogo, Novac, Bic, Negrea (46 Dumitrașcu) – Rață (79 Burlacu) – Neguț, Ivancic (84 Pițian). Antrenor: Viorel Moldovan.

Foto Facebook: Marius Tudor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here