Emoții, sclipiri, slăbiciuni! Chindia a trecut prin toate stările pentru 3 puncte cu Bacău

1628

Chindia a înțeles încă de la primul meci oficial din 2019 cât de sinuos va fi drumul către Liga 1. Întărită serios în această iarnă, echipa lui Viorel Moldovan nu a reușit să șteargă impresia modestă din partidele amicale și ne-a avertizat că vom trece prin mari emoții în returul rămas de jucat. Iar debuturile de repriză au fost un coșmar. Vraciu (6) a deschis scorul printr-o lovitură liberă, la care s-a reacționat caraghios. Ca o echipă cu pretenții elitiste, Chindia e privită cu respect de arbitri, care cântăresc atent fiecare fază, fiecare punct, fiecare meci din retur. Iar penalty-ul obținut inteligent de Florea, după un duel aerian cu Drugă, a fost transformat cu emoții serioase de Cherchez (27).

Forță de revenire

În debutul părții secunde am văzut din nou cât de mari sunt problemele Chindiei pe faza de apărare și ce marcaje generoase fac fundașii lui Moldovan, la o fază finalizată simplu de Vraciu (49). Neguț (62) a restabilit echilibrul printr-o execuție spectaculoasă, la colțul lung, pentru ca Andrei Șerban (82) să rezolve meciul cu mult sânge rece pentru un junior. Aici merită evidențiată și calitatea pasei oferită de moldoveanul Rață. Un meci cu plusuri și cu minusuri, cu forță de revenire, cu erori defensive și cu emoții mai mari decât am preconizat. Chindia a obținut ce și-a dorit, adică victoria, însă nu a lăsat o impresie de forță, în fața unui adversar din zona retrogradării. Echipa lui Vio Moldovan staționează pe poziția a 5-a, întrucât primele patru clasate (Sportul Snagov, Academica Clinceni, Petrolul Ploiești și U Cluj) s-au impus pe linie. Pentru Chindia urmează o deplasare de foc, la Pitești, cu FC Argeș, apoi un meci și mai aprig, acasă, cu Petrolul Ploiești.

Caseta tehnică

Stadion „Eugen Popescu”. Spectatori: 1.000. Au marcat: Cherchez (27-pen), Neguț (62), Șerban (82) / Drugă (6), Vraciu (49). Au arbitrat: Eduard Ioniţă (Galaţi) – Cosmin Vătămanu şi Mihăiţă Necula (ambii din Bucureşti). Rezervă: Ovidiu Oprea (Ploieşti). Observatori FRF: Laurenţiu Vărgatu (Brăila) şi Mircea Bucur (Târgu Mureş). Cartonașe galbene: Novac (44) / Ardei (34), Mutu (90+1).

Chindia: Aioani – Martac, Şandru, Dudea, D. Dumitraşcu – Novac (71 Rață), L. Mihai (87 C. Dinu) – Neguţ, Şerban, Cherchez (72 Neicuţescu) –  Florea. Antrenor: Viorel Moldovan.

Aerostar: Udeanu – Ardei, Mutu, Ichim, Drugă – H. Ilie, Tăbăcariu, Chirilă (85 Pop), Vraciu, Carabela (90+3 Tilibaşa) – Ciocâlteu (72 Buhăcianu). Antrenor: Florin Bratu.

Foto Facebook: Aerostar Bacău

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here