Dorința președintelui Chindiei! „Sper să dăm acel baraj pentru o competiție europeană”

1292

Chindia Târgoviște este una dintre surprizele plăcute ale acestui sezon, reușind să practice un fotbal bun, în urmă căruia s-au obținut puncte importante. Formația târgovișteană a fost foarte aproape să ajungă în play-off, nu a reușit însă acest lucru, iar obiectivul rămâne o clasare cât mai bună la finalul play-out-ului, unde este lider. Formația târgovișteană are liniște din punct de vedere financiar, fapt care le-a permis jucătorilor să se concentreze exclusiv la partea sportivă, lucru care s-a văzut în rezultatele înregistrate până acum.

„Nu cred că la ultimul joc s-a pierdut locul 6”

Președintele Chindiei, Marcel Ghergu, spune că și-ar fi dorit o calificare în play-off, dar acum toată lumea este concentrată pe meciurile din play-out, acolo unde acesta speră ca formația târgovișteană să obțină cât mai multe puncte. „Există o anumită supărare și din partea noastră, dar nu cred că la ultimul joc s-a pierdut locul 6. A fost destulă presiune, a fost și o greșeală de arbitraj la penalty, a fost o cădere totală, dar chiar și așa cred că echipa merită felicitată pentru un parcurs bun, un joc consistent, o organizare bună pe fază defensivă. Sperăm să continum cu evoluții și rezultate bune. Programul, probabil, o să ne pună multe probleme, nu doar nouă, ci tuturor participanților, dar credem că putem face față și acestui ritm. Ne gândim la punctele puse  în joc, să ne asigurăm o poziție care să ne permită să continuăm în prima ligă, dar dacă vom ajunge în situația în care să fim acolo sus, să putem disputa acele baraje, ne vom gândi și la acest lucru. Echipa a arătat bine, sper să obținem puncte în continuare, să nu avem emoții în privința retrogradării”.

„Am făcut pași mici, dar siguri”

Ghergu a vorbit și despre planurile de viitor ale formației târgoviștene și anunță că mulți dintre jucători vor continua la Chindia în sezonul viitor, excepție făcând Iacob, Dulca și Căpușă, care se vor întoarce la Viitorul Constanța. Acesta speră ca echipa pe care o conduce să poată evolua cât mai curând la Târgoviște, pe stadionul „Eugen Popescu”. „Referitor la cei trei jucători împrumutați de la Viitorul, va fi destul de greu, nu depinde de ei, noi ne-am dorit să continuăm împreună, însă clubul de care aparțin nu mai dorește să-i lase, vor să se întoarcă la echipă. Sunt probleme importante, care țin de organizarea noastră, de buget, de licențiere, care să ne asigure liniștea, astfel încât să putem negocia și cu jucătorii aflați la final de contract, ca să le putem oferi stabilitate, așa cum au fost obișnuiți. Foarte mulți din lotul actual și-au exprimat opțiunea de a continua la Târgoviște, lucrurile sunt în regulă. Sperăm să se finalizeze și lucrările la stadionul nostru, să revenim acasă. Sunt perspective frumoase din punct de vedere sportiv, al infrastructurii, dar și din punct de vedere financiar, chiar dacă am traversat un an destul de greu. Cred că ne vom descurca, vom lua deciziile care se impun și vom avea o continuitate. Am făcut pași mici, dar siguri. Ne-am calculat acești pași, jucătorii au învățat ce au de făcut și anul acesta am arătat bine. Sper să terminăm pe un loc care să ne permită să dăm acel baraj pentru o competiție europeană. Oferte concrete n-au apărut pentru jucători, dar sunt tatonări”, a mai transmis președintele Chindiei.

* Articol preluat din cotidianul Jurnal de Dâmbovița

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here