Dezinteres pentru Cupa României! Hermannstadt elimină Chindia, cu om în minus

791

Doi jucători a păstrat Viorel Moldovan dintre titularii de la Botoșani (Aioani și Yameogo), în timp ce Costel Enache a apelat la unul singur (Rimane). Ce a rezultat? Un joc realmente plictisitor, în care puteai să tragi liniștit un pui de somn, pentru că nu pierdeai mare lucru. La cum s-a jucat, aveai impresia că niciuna dintre echipe nu este foarte atrasă de continuarea cursei în Cupa României, dovadă și numărul mic al fazelor importante. Chindia a fost ceva mai periculoasă, însă Ivancic, Dumitrașcu (bară), Neguț și Leca nu au finalizat cu gol. Eliminarea lui Vodă (68) nu a ajutat cu nimic Chindia, dimpotrivă, a părut că face pasul înapoi. Cu puțină insistență, Jo Santos a obținut penalty după o intervenție precipitată a tânărului Ioniță și tot el a semnat reușita calificării sibienilor. Sau a eliminării Chindiei, care a lăsat o impresie dezolantă. Chiar dacă Viorel Moldovan brava înaintea meciului și vorbea despre o finală a Cupei, echipa târgovișteană nu a convins că-și dorește cu adevărat să ajungă în optimi.

Chindia a dezamăgit ca atitudine, implicare și dorință!

Cluburile importante din Liga 1 au abordat cu seriozitate meciurile din 16-imile Cupei, așa cum ar fi trebuit să o facă și Chindia. Dacă s-ar fi dorit cu adevărat, formația târgovișteană se putea califica fără mari emoții în optimile de finală, iar drumul ar fi putut continua până în fazele superioare. Viorel Moldovan ar fi scris istorie pentru Chindia și în Cupa României, unde fotbalul târgoviștean nu stă prea bine. Cine l-a sfătuit să abordeze relaxat meciul cu Hermannstadt și să se concentreze pe campionat, a fost neinspirat. O calificare era importantă sub multe aspecte, plus că se impunea o revanșă cu Hermannstadt, după eșecul frustrant din campionat (1-2). Chindia a dezamăgit ca atitudine, implicare și dorință. E clar că echipa poate mai mult.

Casetă statistică

Stadion „Ilie Oană” Ploiești. A marcat: Jo Santos (88-pen). Au arbitrat: Mihai Amorăriței (Câmpina) – Andrei Constantinescu (București), Alexandra Petrea (Bacău). Observatori FRF: Alexandru Deaconu (București), Felix Grigore (București). Cartonașe galbene: Yameogo (28), Ivancic (66), Dumitrașcu (90+2), Dumiter (90+3) / I. Stoica (4), Vodă (30, 68), Rimane (54), Offenbacher (66). Cartonaș roșu: Vodă (68).

Chindia: Aioani – C. Dinu, Leca, Dudea, Ioniță – Neguț, Novac, Yameogo (61 Rață), Dumitrașcu – Voduț, Ivancic (76 Dumiter). Antrenor: Viorel Moldovan.

Hermannstadt: Novo – Vodă, Rimane (63 Niță), I. Stoica, Bușu – Dumitriu, Offenbacher – Jo Santos, Sîntean, Plazonja (50 Yazalde) – Mattia (73 Tătar). Antrenor: Costel Enache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here