Deviație pe banca Chindiei! Deciziile bizare ale lui Marcel Ghergu

2501

Marcel Ghergu a fost cel mai bun președinte pe care l-a avut clubul Chindia. Peste Ion Crăciunescu, Mihai Neguț, Sorin Lungu, Mihai Trifan sau Mugur Porumbacu, chit că probabil e singurul dintre toți fără studii superioare. L-am susținut din prima lui zi ca șef la Chindia, dar și în momentele grele, pentru că am crezut în el. Cum au crezut și asociații, care i-au oferit încredere, susținere și protecție. Nu există în Liga a 2-a investitori mai paroliști decât la Târgoviște, care să-și respecte la timp și la virgulă promisiunile contractuale. Sincer, e și meritul lui Marcel că i-a ținut aproape de club, încă o calitate de bun manager, care l-a propulsat până în Comitetul Executiv al FRF. Ghergu e unul dintre cei mai șmecheri conducători din fotbalul românesc. Revenit în fenomen după o lungă pauză, ca delegat, a urcat fulminant până aproape de vârf, în garda de elită a lui Răzvan Burleanu. Până la un punct, Marcel Ghergu a demonstrat că e un manager competent, potrivit pentru un club de rezonanța Chindiei. Fără să-și dea seama, în ultima perioadă s-a transformat sub influența lui Ciprian Iugulescu, pentru care a optat ca director sportiv. Se vede cu ochiul liber, o reclamă și apropiații, colaboratorii, cei care îl cunosc foarte bine. Din păcate, și alții s-au alterat rapid în preajma fostului arbitru, greșind flagrant profesional, dar mai ales uman. Până la urmă, dacă Iugulescu a fost numit director sportiv la Chindia, iar Dragoș Pătru delegat, pentru ce nu-l lasă pe fostul căpitan să-și exerseze rolul de organizator de competiții? Puțini au sesizat obrăznicia lui Ciprian la meciul retur cu Voluntari, din barajul promovării. Când antrenorii i-au cerut să anunțe schimbarea lui Denis Dumitrașcu, iar el l-a indicat pe Liviu Mihai. Gafă, rea intenție sau neatenție, omul nu prea mai avea ce să caute ca delegat după acel meci. Însă nu a plecat el, ci antrenorii, poate și pentru că nu l-au mai agreat pe Iugulescu în staff.

P.S.1. Chindia a fost dezavantajată în mod clar de arbitraj în meciurile de baraj cu Voluntari. În primul, pierdut cu 0-1, târgoviștenii meritau un penalty, iar ilfovenii o eliminare. Atunci ar fi trebuit să iasă la bătaie conducătorii Chindiei, să pună presiune pe arbitraj și pe adversari. Așa că în retur, FC Voluntari a mai scăpat de o eliminare, împingând meciul la loviturile de departajare, unde erau favoriți. Nici după partida retur nu au reacționat șefii Chindiei.

P.S.2. La un club condus cu mână de fier, nevestele angajaților nu sună niciodată jurnaliștii să le predea lecții de morală, de fotbal și de ce mai debitează prin bucătărie.

P.S.3. În comparație cu returul sezonului trecut, Marcel Ghergu chiar s-a preocupat să întărească lotul în perspectiva unei promovări. Un lot mai echilibrat ca oricând, alături de care Viorel Moldovan este obligat să promoveze.

P.S.4. Am susținut tot timpul că promovarea s-a ratat sportiv și nu în culise. Însă nu s-a ratat doar pe teren, ci și în birouri, unde s-au luat destule decizii greșite.

P.S.5. Din păcate, unii nu apreciază seriozitatea și eforturile asociaților, care finanțează din bani publici clubul Chindia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here