De la Buzău poate veni minunea! Regulament strâmb în Liga a 2-a

8260

Luni seara, după victoria echipei din Mioveni, 2-0 cu CSA Steaua, s-a stins lumina la Târgoviște. Oricum, bucuria… pricinuită de victoria Chindiei în fața nevinovatei din Alexandria a fost exagerată, poate și pentru că venea după Ziua Femeii, în chiar… ziua (neoficială!) a bărbatului, cu cele 40 de pahare dedicate mucenicilor din Sevastia. Nu știu cum a fost posibil ca, după această victorie a elevilor lui Diego Longo, chiar și pe rețelele de socializare să apară zeci de titluri ultra optimiste precum „Chindia la un pas de play-off” când, în realitate, echipa târgovișteană a ocupat locul 6 doar 24 de ore și, orice om cu aritmetică la cap, știa că nu poate să stea mai mult acolo. Scorul de neprezentare, înregistrat pe „Eugen Popescu”, nu reflectă nici pe departe diferența de valoare dintre cele două echipe. Da, golurile au fost frumoase, mai ales cel din lovitura liberă marcat de Fedele, în finalul primei reprize. Dar, echipa de pe râul Vedea a avut 6 ocazii imense de gol, plus un penalty ratat, pardon, apărat de excelentul Iustin Popescu, cel mai bun jucător de pe teren. Lui i se datorează, în primul rând, această victorie. Că Yameogo, fosta noastră cunoștință, a văzut poarta pe cer și nu în fața sa, ori Omoh este daltonist la culorile… fosforescente (culorile echipamentului portarului Chindiei), asta e!… de aici înfrângerea exagerată.

Corect ar fi fost să se ia în calcul golaverajul

Cum aminteam, luni seara am coborât cu picioarele pe pământ, adică pe locul 7 în clasament. Dacă regulamentul ligii secunde nu ar fi fost strâmb (și o să vedeți de ce), Chindia ar mai fi avut două speranțe pentru ultima etapă din campionatul regular. Cea mai importantă ar fi fost victoria echipei ACS Dumbrăvița în partida cu Csikszereda, una posibilă. Cu o victorie la Șelimbăr ori unde se va juca), Chindia putea egala echipa ciucană la puncte: 31, și având golaveraj superior putea ocupa locul 6. Dar, un regulament, lipsit de fair play, acordă prioritate echipei mai bune în meciul direct. Păi, dacă nu se joacă decât meciurile tur în campionatul regular, și Chindia a jucat la Miercurea Ciuc, acolo a pierdut, în această situație corect ar fi fost să se ia în calcul golaverajul, ori cele două echipe să dispute și jocul retur, la Târgoviște.

Exceptând Buzău, Chindia a pierdut cu toate echipele din play-off

Ultima șansă ar fi ca Gloria Buzău să piardă partida cu Târgu Jiu. Buzoienii ar fi egalați de Chindia (după… imaginata noastră victorie cu sibienii), în meciul direct a fost egal la Târgoviște și, în acest caz operează golaverajul, unde dâmbovițenii stau bine: +14, față de doar +5. Cam asta e tot ceea ce ne-a mai rămas pentru ultima zvâcnire. De murit… nu murim, căci lupta continuă – în alte planuri, desigur – dar ne obișnuim și așa. Contează mult și pe ce loc încheie Chindia campionatul regular. Și mai este ceva: până în prezent, cu excepția egalului obținut cu Gloria Buzău, Chindia a pierdut cu toate echipele plasate pe locurile de play-off, în afara celui de sâmbătă cu liderul, pe care sperăm să nu-l piardă. Vom reveni cu o prefață a ultimei etape, în care toate meciurile se joacă concomitent, sâmbătă, 16 martie, de la ora 14.00.

VASILE NEAGU

Foto: AFC Chindia Oficial

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here