Armand Mihălăchioiu s-a numărat printre nominalizații pentru cele două poziții în Comitetul Executiv al Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița, care le revin reprezentanților Ligii a 4-a. A ieșit pe locul 3 ca număr de opțiuni atrase (5), la fel ca Stelian Sorică, de la Luceafărul Dragomirești, sub Marian Ștefan (Unirea Colibași – 10) și Mihăiță Ene (Progresul Mătăsaru – 8). Directorul general al echipei Roberto Ziduri susține că modalitatea de vot nu a respectat litera regulamentului, prezentând un punct de vedere detaliat, pe care îl vom publica în continuare. Dacă vor exista reacții din partea celor vizați de comentariile lui Mihălăchioiu, le vom dedica aceeași atenție.
„Asta s-a dorit: să se creeze haos și confuzie”
„În primul rând, pentru că așa mi se pare normal, țin să-i felicit pe cei doi care au fost aleși în Biroul Executiv al AJF Dâmbovița. Dar, pentru că întotdeauna există un dar, țin să precizez din capul locului că aceste alegeri n-au fost statutare. Adică, nu au suport regulamentar! Conform Statutului, alegerea membrilor Biroului Executiv se face prin convocarea Adunării Generale a membrilor Ligii a 4-a și nicidecum cu vot prin corespondență, lucru pe care, personal, l-am solicitat președintelui Emil Tudor încă dinainte de începerea campionatului. Conform Art.32.2/ teza II din Statut, votul prin corespondență sau împuternicire (procură) nu este permis! A apărut această găselniță, tocmai pentru ca cei ce vor vota, să poată fi ușor manipulați. Astfel, au fost persoane cărora li s-a spus să voteze într-un anumit fel, în schimbul unor avantaje sau să nu voteze anumite persoane decât dacă au funcția de președinte. Aici se vede slăbiciunea și lipsa de cunoaștere a regulamentelor, servilismul și slugărnicia unora dintre oficialii echipelor care au votat. Cu ce drept au facut acest lucru, știut fiind că fiecare reprezentant al unui club trebuie să cunoască regulamentele? De ce nu s-a cerut depunerea dosarelor de candidatură la Secretarul General, pentru ca mai apoi, lista cu candidații oficiali să fie prezentată tuturor membrilor Ligii a 4-a, astfel încât oamenii să știe pe cine vor vota și de unde vor alege. Așa s-a ajuns ca pe lista cu propuneri să apară o persoană despre care nu știa nimeni cine este și de unde vine! Iată pâna unde s-a ajuns! Nu era normal ca acel vot să meargă către unul din candidați si nu… aiurea-n tramvai? Din păcate, pentru cei care vor cu adevărat ca lucrurile să meargă conform legilor și regulamentelor în vigoare, tocmai asta s-a dorit: să se creeze haos și confuzie. Ca de fiecare dată, nu se respectă niciun regulament, iar lucrurile sunt făcute după ureche sau după bunul plac. Tocmai din acest motiv, mă gândesc ca în baza prevederilor art.48.8. din Statut, să atac în justiție hotărârile de azi, 28.01.2020, ale Biroului Executiv al AJF Dâmbovița. Pentru că este un drept al unui membru afiliat, așa cum este stipulat în regulamentul respectiv”.
Întrebările lui Mihălăchioiu
„În altă ordine de idei, revin cu câteva întrebari pe care le-am mai pus în urma cu câțiva ani, după alegerile pentru funcția de președinte al AJF Dâmbovița:.
1. Pe cine reprezintă domnul Florin Tuiu în Biroul Executiv? Se va spune că este vice-președinte al AJF. Da, numai că în această funcție se alege o persoană dintre membrii Biroului Executiv, reprezentant al unei echipe afiliate. Ce echipă reprezintă domnul Florin Tuiu?
2. Cum este domnul Ion Pitaru în Biroul Executiv, știut fiind faptul că el este oficial al echipei Cetatea Târgoviște, iar în acest birou este ca reprezentant al echipelor cu activitate (atenție!) EXCLUSIVA de copii și juniori?
3. Domnul Sandu Dragomir pe cine reprezintă în Comitetul Executiv, domnia sa fiind oficial și al echipei CSM Fieni și al Voinței Buciumeni? Are domnia sa calitatea de președinte, secretar general sau o funcție echivalentă la unul din aceste cluburi? Cum poate fi oficial la doua cluburi afiliate, știut fiind faptul că acest lucru este interzis de regulament?”