Curtea de Apel București exonerează CSM Târgoviște de orice plată către Dikeoulakos! Din păcate, sancțiunile BAT rămân în picioare

670

Curtea de Apel București s-a pronunțat în Dosarul Dikeoulakos, desființând practic decizia Tribunalului București, din luna februarie a acestui an. Dacă atunci Clubul Sportiv Municipal a fost obligat să-i plătească antrenorului grec suma de 178.000 euro, plus dobânda calculată pentru această sumă, începând cu data de 8 ianuarie 2013, Curtea de Apel București a exonerat acum de orice plată gruparea târgovișteană (CLICK AICI). Pronunțarea are un caracter definitiv și se traduce prin prescrierea obligației de plată de 178.000 euro, instanța considerând ca neîntemeiată inclusiv pretenția grecului de a primi cel puțin suma iniațială solicitată, 75.000 euro. Interesant e că Tribunalul București nu a prescris obligația de plată, întrucât fostul director sportiv al clubului, Marius Dobă, recunoștea printr-un înscris datoria către Dikeoulakos, dar și o plată efectuată către grec.

Cine va suporta prejudiciul de peste 20.000 euro?

Apărătorii Clubului Sportiv Municipal au susținut și la ultima instanță că Marius Dobă nu era reprezentantul de drept al instituției, ci președintele din acel moment, Ciprian Iugulescu. În plus, au pledat pe faptul că salariul fostului antrenor era mai mic decât cel prevăzut în contract. Pe de altă parte, Iugulescu nu și-a recunoscut semnătura pe contract, lăsând de înțeles că este vorba despre un fals. Cert este că decizia Curții de Apel absolvă CSM Târgoviște de orice plată către George Dikeoulakos. În aceste condiții, cine va suporta prejudiciul de peste 20.000 euro, reprezentând plățile făcute către casele de avocatură și impresariat care l-au reprezentat pe grec? Ori sancțiunile atrase pentru neplata drepturilor bănești dictate de Tribunalul Arbitral de Baschet?

Cum rămâne cu sancțiunile dictate de BAT: 150.000 euro?

Chiar dacă pronunțarea poate fi percepută ca fiind una favorabilă clubului condus de Cristian Savu, de fapt, misiunea directorului CSM Târgoviște rămâne în continuare complicată. Asta pentru că „deciziile BAT rămân să producă efecte la nivel sportiv, iar CSM Târgoviște nu va putea efectua transferuri, până nu îi va achita grecului suma de aproximativ 100.000 euro, respectiv aproximativ 50.000 euro către Ivanka Matic”, notează site-ul baschet.ro. Cum să achite conducătorul Clubului Sportiv Municipal aceste sume din bani publici, câtă vreme nu are o acoperire legală? Curtea de Apel București nu obligă CSM Târgoviște la vreo plată în direcția lui George Dikeoulakos.

Echipa de baschet nu scapă de interdicții!

Concluzionând la cald, avantajați de ultima pronunțare sunt cei care au provocat litigiul cu fostul antrenor, întrucât nu mai există riscul să achite ei sumele invocate. Dezavantajul este tot al echipei de baschet, întrucât nu riscă nimeni să angajeze plăți din bani publici, pentru a stinge datoriile care rămân în plan sportiv, întrucât riscă să fie spulberat de Curtea de Conturi și să aducă mulți bani de acasă. Teoretic, e o veste bună că instanțele din România, prin Curtea de Apel București, au exonerat clubul de plată, însă, practic, echipa de baschet rămâne în continuare sub interdicții și cu un lot firav, ce nu-i permite să obțină obiective importante. Adică rămânem unde suntem! Asta pentru că în arhiva clubului sunt înregistrate documente parafate cu Dikeoulakos, iar la BAT a ajuns alt set de documente, pe care Ciprian Iugulescu nu le recunoaște!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here