CSȘ-CSM Târgoviște, vicecampioană națională la baschet U18! Senioarele lui Cătălin Tănase câștigă la Cluj și termină pe 5

1123

Sala Transilvania din Sibiu a găzduit Final Four-ul competiției de U18 la baschet feminin. Printre cele patru echipe calificate în această fază s-a regăsit și CSȘ-CSM Târgoviște, formație pregătită de Cătălin Tănase. Lotul echipei târgoviştene a fost format din Alexandra Bîrlog, Laura Brebene, Ştefania Cătinean, Raluca Diaconescu, Theodora Diaconescu, Selena Dumitrescu, Teodora Dumitru, Ioana Mososiu, Ilinca Păun, Evelina Petrof, Alexandra Robotin şi Laura Vaida.

Meci echilibrat cu CSȘ Sibiu

În faza semifinalelor, echipa din Târgoviște a întâlnit pe CSȘ Sibiu, formație pe care a învins-o fără probleme în faza anterioară a competiției, 75-52. De această dată, nu a mai fost la fel de ușor pentru fetele lui Cătălin Tănase, meciul fiind ceva mai echilibrat, CSȘ-CSM Târgoviște reușind totuși să se impună cu 67-60. În cealaltă semifinală, CSȘ-CSM Alexandria a trecut cu 90-45 de LAPI Dej, calificându-se astfel în finală. Finala mică dintre CSȘ Sibiu și Lapi Dej a fost câștigată de echipa din Sibiu cu 63-60.

Diferența în finală s-a făcut în sfertul doi

Duelul dintre echipa lui Cătălin Tănase și formația din Alexandria din faza anterioară a fost câștigată de CSȘ-Târgoviște cu 62-49. Finala dintre CSȘ-CSM Târgoviște și CSȘ-CSM Alexandria a fost una frumoasă, echilibrată, în care câștig de cauză a avut formația din Teleorman, care a câștigat partida cu 66-63. Primul sfert s-a încheiat la egalitate (14-14), dar în al doilea s-a impus Alexandria (16-12), acesta fiind și sfertul în care s-a făcut diferența. În actul al treilea a fost din nou egalitate (23-23) și chiar dacă formația târgovișteană s-a impus în ultimul (14-13), nu a fost de ajuns, iar medaliile de aur au mers la echipa din Alexandria.

Cătălin Tănase e mulțumit de prestația fetelor

Antrenorul fetelor de la CSȘ-CSM Târgoviște, Cătălin Tănase, spune că este mulțumit de modul în care au luptat jucătoarele, chiar dacă unele au resimțit oboseala acumulată de-a lungul sezonului. „Am ieșit vicecampioni, noi ne-am propus mai mult, dar așa este baschetul, se poate întâmpla orice. S-a simțit oboseala la jucătoarele care au evoluat și pentru echipa din Liga Națională, dar eu sunt mulțumit de rezultatul obținut. Fetele au luptat bine și în finală, așa e în sport, uneori câștigi, uneori pierzi, important e să promovăm cât mai multe jucătoare la echipa de seniori, să le facem să rămână în fenomen”, a transmis Tănase. La nivel de senioare, CSM Târgoviște a terminat pe locul 5, după ce a trecut în două meciuri de U Cluj (68-50 și 81-68). Cât privește echipa de volei a CSM-ului, a încheiat competiția pe poziția a 3-a, după Volei Alba Blaj și CSM București.

* Articol preluat din cotidianul „Jurnal de Dâmbovița”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here