CSM Târgoviște nu scapă de probleme! „Postul de director va fi scos la concurs”

1701

Pe lângă declarațiile legate de echipa de fotbal Chindia, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a acceptat să răspundă și întrebărilor legate de situația Clubului Sportiv Municipal. Acesta a transmis în cadrul emisiunii Sport Show, pe Columna TV, că așteaptă să vadă motivarea deciziei din cazul Dikeoulakos, iar mai apoi se poate pronunța. Cristian Stan crede că cei care se fac vinovați de situația în care a ajuns clubul ar trebui să plătească, dacă decizia rămâne definitivă. CSM Târgoviște este condus în acest moment de către directorul adjunct Cristian Savu, indecis în privința participării la concursul pentru postul de director, care se va organiza în primul semestru al anului 2019.

* „E o hotărâre de primă instanță. Aștept să văd căile de atac, aștept să văd și motivarea sentinței, pentru a vedea considerentele pentru care s-a ajuns la obligarea clubului să plătească o sumă foarte mare, care pune în dificultate Clubul Sportiv Municipal, dar și Primăria Târgoviște. Clubul nu are venituri proprii, finanțarea se face din bugetul local, la momentul respectiv, când vom avea motivarea și sentința va fi definitivă, vom face o analiză clară și vom putea discuta despre un prejudiciu. Dacă începe execturea silită și se pune poprire pe cont, nu sunt multe opțiuni. Dacă vrei să continui cu activitatea sportivă trebuie găsite soluții să plătești, dacă nu, toate sumele de bani pe care clubul le are la dispoziție vor fi grevate de această poprire, până creditorul se îndestulează. În situația în care se produce acest lucru, clubul nu ar avea cum să se descurce. Pot să spun că cine a acționat la acel moment și a produs acest prejudiciu, trebuie să răspundă. Să sperăm că la Curtea de Apel vom avea o soluție bună și atunci putem spune că s-a închis acest capitol”

* „Poate exista și soluția unei discuții cu antrenorul grec, nu știu dacă mai e dispus să discute după atâta timp, ca suma să fie mai mică. În altă ordine de idei, CSM e un club finanțat din bugetul public, trebuie să spunem că dacă nu se mai alocă sume către CSM, Dikeoulakos poate să aibă creanțe de milioane de euro, pentru că nu se mai găsește niciun ban. Ar putea să primească bani din altă parte, nu din bugetul public, dar nu e o opțiune asta, am zis așa, ca și element de negociere. Dacă domnul Iugulescu face afirmații, trebuie să le și probeze, pentru că nu discutăm de o entitate privată, vorbim de un club finanțat din bani publici. Sunt surprins să constat asemenea luări de poziție, se pot verifica semnăturile, ar fi trebuit să se lămurească aceste aspecte. După ce voi vedea motivarea, împreună cu colegii de la Primărie, dar și cu conducerea CSM-ului, pentru că responsabilitatea recuperării prejudiciului aparține clubului, să vedem care sunt căile de urmat. Calea de urmat trebuie să fie cea legală”

* „Clubul în anul 2018 a cunoscut față de anul anterior o diminuare a bugetului cu aproape 900.000 lei. Bugetul total a fost undeva la 6.000.000 lei, cam așa este de ceva timp. Clubul vine la Consiliul Local, adresează o solicitare pentru buget, dacă sunt anumite chestiuni prin care se sare calul mă pronunț, iar apoi supunem aprobării Consiliului Local. Nu cred că poate cineva din poziția mea să intre la nivel de detaliu, să vadă salariile jucătoarelor. Mă interesează aspectele legate de bugetul clubului, să fie o alocare bugetară echilibrată pe secții. Nu am primit din partea organelor abilitate sesizări că ar fi probleme. Postul de director al CSM Târgoviște urmează să fie scos la concurs în prima jumătate a acestui an”

* Articol preluat din cotidianul Jurnal de Dâmbovița

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here