Cristi Catană nu mai candidează! Dinte pentru dinte: mesaj anti-Iugulescu

1407

În timp ce pentru unii alegerile de la Asociația Județeană de Fotbal Dâmbovița tind să se transforme în obiectivul vieții, pentru noi nu reprezintă mai mult decât un subiect de presă. Interesant într-o primă fază, pe parcurs i-am acordat mai puțin spațiu, concentrându-ne atenția asupra altor teme sportive. Ne vom păstra respectul pentru cei care îl merită în această competiție electorală de la AJF, în schimb vom ignora vocile isterice. Nici măcar nu ne-am pierdut timpul să răspundem unor vuvuzele, dezamăgiți de nivelul unor personaje de-a dreptul disperate, care se hrănesc din răutăți, scandaluri și intrigi. Lăsăm instituțiile competente să stabilească cine a încălcat regulile în această campanie.

Alegeri sâmbătă, la Teatrul de Vară din Târgoviște

După două avize negative, Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița a dat undă verde pentru organizarea alegerilor, prin care să fie votat un președinte nou la Asociația Județeană de Fotbal. Cu o precizare, ca Adunarea Generală Extraordinară să aibă loc într-un spațiu deschis. În aceste condiții, evenimentul va avea loc sâmbătă, 16 ianuarie, la ora prânzului, la Teatrul de Vară din Târgoviște, situat în Parcul Chindia. În locație pot intra 300 de persoane, pe scaune, în condițiile în care numărul membrilor afiliați depășește cu puțin 100. Numai că, din estimările noastre, vor fi prezenți cel mult 90 de votanți.

„Să NU votați un om care trădează și face reclamații!”

Dacă inițial și-au depus dosarul patru candidați, vor ajunge să concureze numai doi. Primul abandon a venit din partea lui Florin Tuiu, care nu îndeplinește condițiile impuse de regulament. Miercuri seară, și-a anunțat retragerea din cursă și Cristian Catană, printr-un mesaj postat pe profilul de Facebook. Un mesaj bine structurat, în care a explicat motivul deciziei și a transmis un îndemn către electoratul său. „Stimați membri afiliați, oameni de fotbal județean și suporteri ai acestui minunat sport, țin să vă anunț următoarele: Comisia de Disciplină a FRF nu a dat încă o rezoluție după reclamația făcută de contracandidatul Ionuț Iugulescu, căruia i-a fost frică de competiția cu mine. Sâmbătă, 16 ianuarie, va avea loc Adunarea Generală de alegeri. Pentru că nu doresc să pun în dificultate activitatea AJF Dâmbovița și din bună credință față de membrii afiliați, dar și din dorința ca AJF Dâmbovița să aibă un președinte ales, validat de Adunarea Generală, RENUNȚ la candidatura mea pentru funcția de președinte al AJF. Consider că sunt încă tânăr, că am viitorul în față și că poate într-o zi va veni și timpul meu. Îi sfătuiesc pe susținătorii mei să NU voteze un om care trădează și face reclamații! Voi fi în continuare alături de voi și de fotbalul județean!”.

Prisăcaru vs. Iugulescu

Din acest moment, competiția se va purta între Ciprian Prisăcaru și Ionuț Iugulescu. Interesant este că cei doi au colaborat la alegerile din 2018, când Iugulescu a fost susținut de Prisăcaru, numai că a pierdut în fața regretatului Emil Tudor, la o diferență de 22 de voturi. Din momentul în care s-a luat în calcul organizarea alegerilor pentru desemnarea unui nou președinte la AJF Dâmbovița, Prisăcaru a spus-o răspicat că va candida. Și-a anunțat programul, obiectivele, echipa, concentrându-se pe o campanie decentă. Iugulescu a fost indecis o bună perioadă, iar dosarul l-a depus în ultima zi. I-a contestat din start pe contracandidați, atât la nivel județean, cât și federal. Lovit sub centură, Catană a reacționat la fel dur, îndemnându-și public susținătorii să nu-l voteze pe cel care l-a forțat să abandoneze.

Milităm pentru alegeri decente, corecte și transparente!

În ciuda multor temeri, politicul chiar nu s-a implicat în susținerea vreunui candidat, așa cum s-a întâmplat în alte momente. Ici-colo, mai sunt primari de comune care își depășesc autoritatea, în general cei obișnuiți să fenteze regulamentul fotbalistic sau legea. După alegeri, luăm în calcul să le publicăm numele, nu de alta, dar prea pozează în sfinți prin localitățile unde se comportă ca niște stăpâni. Așa cum am scris și am tot repetat, milităm pentru alegeri decente, corecte și transparente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here