„Cosmonauții” din linia întâi! „Incapabilii” de la Infecțioase Târgoviște sunt acum eroi, medici minune

6782

Secția de Boli Infecțioase Târgoviște arăta în urmă cu două săptămâni ca un spital de front. Ambulanțele descărcau aici zeci de persoane infectate cu noul coronavirus, majoritatea de vârsta a treia, aduse de la azilul din Ghergani. Au fost momente de panică în comunitate, iar valul reproșurilor a împroșcat inclusiv personalul medical de la Infecțioase. Am vorbit atunci cu șeful secției, medicul Alexandra Șoldănescu, și cu mai multe asistente. „Am recoltat sânge toată noaptea, cu două perechi de mănuși, îmbrăcați în combinezoane. Am muncit la foc continuu, nu a existat timp să ne tragem sufletul”. Unii au apreciat eforturile, însă alții au lansat jigniri, reproșuri sau ironii.

Oamenii cu două perechi de mănuși și-au făcut datoria

Noi am mers pe mâna cadrelor medicale de la Infecțioase. Pentru transparența cu care au comunicat, pentru discursul sincer pe care l-au transmis și pentru că ne-au invitat să le fim alături într-o tură, să relatăm de acolo, dintre cei atinși de COVID-19. Am evitat să mergem în spital. Nu ne-a fost teamă, am vrut doar să nu-i expunem pe apropiați. Dar am apreciat deschiderea acestor oameni cu două perechi de mănuși, care își verifică unii altora „echipamentul de război”, care se ajută să-l îmbrace, să-l dezbrace, „cosmonauții” din linia întâi, cei mai expuși, primii la sacrificiu.

„Profesionalismul, omenia și noblețea sufletească”… Mda…

De la Infecțioase Târgoviște și Spitalul Pucioasa ies tot mai mulți oameni vindecați de coronavirus, inclusiv o bătrânică de 95 de ani. Se vorbește acum despre eroi și despre medici minune. „Profesionalismul, omenia și noblețea sufletească de care dați dovadă sunt un adevărat balsam vindecător pentru bătrânii noștri din Centrul Rezidenţial, cât şi pentru persoanele din afară centrului care sunt în această perioadă grea în grija dumneavoastră”, sună mesajul de mulțumire al primarului de la Răcari, Marius Caravețeanu. Acum a vorbit ca un primar multumit, nu ca un specialist în medicină, care aducea reproșuri personalului de la Infecțioase Târgoviște. „Nu am făcut nimic greșit, e păcat de munca noastră! Avem nevoie de liniște, să ne putem face treaba”, au transmis cadrele medicale. Și-au făcut-o! Nu sunt eroi, sunt persoane competente, dedicate, chiar sufletiste. Înseamnă că mai există o șansă, chiar și în sistemul de sănătate, unde sunt multe și mari probleme. Le știm cu toții sau am auzit de ele. Vom scrie și despre acelea.

Sursa foto: Partener TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here