Contractele rămân valabile la baschet! Federația nu a înghețat campionatul

473

Federația Română de Baschet a suspendat competițiile pe perioada stării de urgență, instituită din cauza pandemiei de coronavirus, criză care a afectat întreaga planetă. Printre echipele afectate de această decizie se regăsește și echipa de baschet feminin a Clubului Sportiv Municipal Târgoviște, pregătită de Cătălin Tănase. Pe lângă scenariile legate de continuarea sau închiderea competiției, un alt subiect de interes este reprezentat de contractele jucătoarelor și de modul în care conducerea clubului târgoviștean va gestiona această situație. Am încercat să dialogăm cu directorul CSM-ului, Cristi Savu, dar acesta nu a răspuns apelurilor telefonice. Am reușit să discutăm cu antrenorul formației, Cătălin Tănase, care a transmis că în acest moment contractele merg în mod normal, mai ales că sezonul nu a fost oprit și crede că dacă s-ar ajunge într-o asemenea situație, ar exista înțelegere între cele două părți.

„La baschet contractele sunt valabile până la finalul lunii aprilie”

„Momentan, contractele sunt în derulare. Nu poți să întrerupi un contract, mai ales că Federația Română de Baschet nu a încheiat campionatul, doar l-a suspendat pe perioada stării de urgență. Asta e treaba conducerii, vom vedea cum gestionează situația, pentru că sunt mai multe variante. E foarte important să fie ambele părți de acord cu întreruperea contractului, pentru că altfel pot apărea litigii, iar noi deja le avem pe cele vechi. Eu zic că va exista înțelegere, mai ales că sunt câteva junioare care au o sumă modică pe contract, iar unele nu au deloc. Cred că și jucătoarele românce vor înțelege situația, pentru că eu consider că își doresc o viitoare colaborare cu CSM. Contractele sunt valabile până la finalul lunii aprilie, pentru că atunci trebuia să se încheie campionatul, rămâne de văzut cum gestionează conducerea clubului această situație”, a transmis Tănase.

Sezon încheiat la volei, tăcere din partea conducerii

Dacă la baschet competițiile sunt suspendate, la volei sezonul a fost încheiat, iar singurul semn de întrebare rămas este legat de relațiile contractuale cu jucătoarele legitimate la CSM Târgoviște. Din păcate, nu am putut obține o reacție oficială din partea reprezentaților clubului dâmbovițean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here