Comisiile AJF colaborează precum americanii cu talibanii! Cum poți pierde prostește un meci

701

Fotbalul dâmbovițean e plin de controverse. Duminică, 2 decembrie, s-a jucat prima etapă din faza județeană a Cupei României, una plină de evenimente. Pentru a evita excluderea din campionat, echipele s-au prezentat la meciuri, doar că multe le-au abordat în sictir: au invocat lipsa asistenței medicale, au abandonat pe parcurs ori au folosit jucători fără buletin, unii de 10-11 ani. Un caz mai special s-a petrecut la Viișoara, acolo unde oaspeții de la Raciu au operat 4 schimbări, în condițiile în care numărul maxim permis pe parcursul timpului regulamentar de joc era de 3. „Echipa adversă nu a respectat regulamentul, iar arbitrul i-a permis să-l încalce. V-am sesizat dumneavoastră, însă vom merge și la AJF”, ne-a abordat un jucător al Comerțului Viișoara. Pe teren a fost 3-2 pentru Pomicola Raciu.

Arbitrul nu a știut, nici delegatul, nici șeful arbitrilor… amatorism total

Ideea e că la nivelul arbitrilor nu s-a comunicat nimic în privința numărului de schimbări care pot fi efectuate la meciurile de cupă. „Așa e, echipa oaspete a făcut 4 schimbări. Eu nu am știu că se pot face doar 3 la meciurile de cupă și a patra doar în reprizele de prelungiri. Vina îmi aparține și mie, dar e și a celor de la Raciu, care ar fi trebuit să se informeze. Mai greșim și noi. Îmi asum că nu am știut, altfel nu-i lăsam să facă a patra schimbare”, și-a recunoscut partea de vină arbitrul Bogdan Matei. Numai că „fluierașii” nu au fost instruiți în acest sens la ședința dinaintea etapei de cupă, după cum a recunoscut președintele lor, Ioan Negoescu. Nu știu câte schimbări ar fi trebuit efectuate, Comisia de Competiții și Disciplină vă poate răspunde la această întrebare. Nu știu cum a hotărât comisia de organizare a competiției. Eu nu am discutat treaba asta cu arbitrii, pentru că nu mi s-a transmis dacă se intră pe regulamentul fazei republicane a Cupei României sau pe cel al fazei județene”.

Disciplina a anunțat pe site-ul AJF

De data aceasta, Comisia de Competiții și Disciplină chiar și-a făcut treaba, anunțând pe site-ul AJF Dâmbovița, printr-o NOTĂ IMPORTANTĂ (click aici), regula din dreptul schimbărilor. „De miercuri scrie pe site-ul AJF câte schimbări sunt permise la meciurile de cupă. Delegații echipelor ar fi trebuit să se informeze”, a venit și răspunsul secretarului CCD, Gigi Ionescu. De acolo ar fi trebuit să se informeze toți cei implicați. Încă o dovadă a dezorganizării de la AJF Dâmbovița, unde comisiile comunică precum americanii cu talibanii. În mod normal, echipa din Raciu va pierde meciul la masa verde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here