Ciprian Iugulescu, cel mai șmecher președinte de club de la Mircea cel Bătrân încoace! S-a terminat șmecheria?

2612

Chiar dacă în ultimul deceniu a ocupat funcții importante de conducere în sportul dâmbovițean, Ciprian Iugulescu (foto: alături de Gabi Boriga) a oferit foarte rar interviuri. Și acelea prelucrate, în niciun caz spontane, la cald. De fiecare s-a găsit cineva care să vorbească în locul lui ori să-l apere mediatic. Și totuși, fostul președinte al Clubului Sportiv Municipal Târgoviște, acum director sportiv la Chindia, a vorbit detaliat pe cazul Dikeoulakos pentru ziarul Dâmbovița, în anul 2013. Chiar dacă nu a folosit nume, Iugulescu a plasat mai multe lovituri și ironii în direcția noastră, dar și a primarul Cristian Stan, pe atunci un consilier local deranjat pe bună dreptate de modul în care era manageriat CSM Târgoviște. Și mai interesante sunt pozițiile lui Ciprian Iugulescu legate de îndepărtarea abuzivă lui George Dikeoulakos din postura de antrenor al echipei de baschet, cea mai mare gafă din istoria clubului și probabil a sportului dâmbovițean – „de la Mircea cel Bătrân încoace”. În timp ce unii au servit gogoși calde sau baloane de săpun, noi am prezentat realitatea, am atenționat asupra pericolului și am apărat interesele Clubului Sportiv Municipal. Lei paralei pe atunci, unii au ajuns acum să stea ascunși ca pisicuțele, după draperie, la separeuri.

 

INTERVIU ACORDAT DE CIPRIAN IUGULESCU PENTRU „ZIARUL DÂMBOVIȚA”, ÎN ANUL 2013

Rep: Lămuriţi-ne cum s-a produs plecarea lui Dikeoulakos, pentru că s-a scris şi s-a vorbit foarte mult pe maginea acestui subiect.
– La începutul lui ianuarie am hotărât, împreună cu ceilalţi membri din conducere, ca George Dikeoulakos să fie numit manager general, care să supervizeze întreaga activitate baschetbalistică a clubului, dată fiind experienţa pe care o avea. Atenţie, în ciuda celor spuse sau scrise, nimeni nu s-a gândit să renunţe la serviciile antrenorului! De pregătirea echipei s-a ocupat Florin Nini, însă, după câteva zile, Dikeoulakos a plecat fără să ne ofere vreo explicaţie. Din punctul nostru de vedere, nu a existat nicio problemă şi nu vă pot spune nici motivele care l-au împins pe antrenorul grec să ia o astfel de decizie, pentru că nu a discutat cu mine. Cert este că nimeni nu l-a dat afară! S-a mai speculat, complet aiurea, că ar exista datorii faţă de dumnealui. Nici vorbă. Clubul este la zi cu plata drepturilor financiare ale lui George.
Rep: De ce nu aţi prezentat documentele solicitate comisiei instituite la nivelul Consiliului Local?
– Haideţi să clarificăm şi subiectul ăsta o dată pentru totdeauna, pentru că am observat că s-a discutat foarte mult. Niciodată, dar niciodată, nu am refuzat să prezint documentele solicitate de comisie. Nu înţeleg de ce pe dânşii i-au interesat aceste acte până pe data de 9 decembrie 2012. M-a surprins, totodată, insistenţa unor ziarişti pe marginea acestui subiect, care veneau de două-trei ori pe săptămână să ne întrebe de ce nu prezentăm documentele. M-am gândit iniţial că poate a fost împuternicit de domnii consilieri să ne interogheze, dar ştiu că aceştia nu îşi pot asocia numele cu astfel de personaje. Era amuzantă atitudinea acestui ziarist… O atitudine de justiţiar, de miliţian… la fel de curios era faptul că, înainte de a ajunge la noi, multe dintre adresele expediate de către membrii comisiei erau anunţate cu lux de amănunte în ziarul la care lucrează personajul de care vă povesteam mai devreme. Bănuiesc că întâi ajungeau la redacţie şi apoi la sediul CSM-ului…
Rep: Vă este teamă că există nereguli ce ar putea fi descoperite de comisia respectivă?
– În 2012 a existat un control din partea Curţii de Conturi, al cărui raport final a consemnat că activitatea noastră se desfăşoară cât se poate de corect, iar banii publici au fost cheltuiţi aşa cum ne obligă legislaţia în vigoare.
Rep: Unii dintre consilieri vă solicită demisia. Cum vă gândiţi să soluţionaţi această problemă?
– Pe principiul nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, probabil că aceasta este modalitatea de a ne mulţumi pentru ceea ce sportivii şi antrenorii noştri au realizat în ultimii ani. Văd că CSM Târgovişte e supus unui şantaj în acest sens, oamenii cu putere de decizie în Consiliul Local condiţionând aprobarea bugetului de plecarea mea.
Rep: Se vorbeşte mai nou şi de o plângere penală împotriva dumneavoastră pentru abuz în serviciu.
– Plângere penală? Pentru ce? Atâta vreme cât eu nu m-am opus niciun moment prezentării acelor documente, nu văd rostul acestei plângeri penale. În perioada în care dumnealor au solicitat acele acte, eram plecat cu echipa în deplasările din Euroligă sau mă ocupam de organizarea jocurilor de pe teren propriu, jocuri care au făcut cinste României şi, implicit, oraşului Târgovişte. Am văzut şi eu, zilele trecute, cum un domn consilier (n.r. se referă la primarul în exercițiu, Cristian Stan) a acordat un interviu în care numele meu era rostit la fiecare frază. Mă aşteptam ca domnul respectiv să-şi găsească un pic de timp să felicite şi echipa de baschet pentru performanţele naţionale şi internaţionale sau echipa de volei, care este foarte aproape de o promovare în prima divizie. Ca o paranteză, ultima prezenţă a unei echipe dâmboviţene pe prima scenă a voleiului românesc s-a consemnat în 1997.
Rep: Sunteţi ţinta unor atacuri repetate în presa din Târgovişte. Cum explicaţi această aversiune faţă de dumneavoastră?
– Afirmaţia mi se pare răutăcioasă, pentru că nu toată presa mă atacă. În plus, ar fi nedrept faţă de ceilalţi colegi de-ai dumneavoastră pe care îi aşezaţi lângă asemenea personaje. Sunt puţini jurnalişti care scriu şi spun despre mine şi familia mea lucruri neadevărate, şi nu cred că aceştia reprezintă adevărata presă din Târgovişte. Respect şi am o relaţie bună cu oamenii care-şi respectă meseria şi nu fac totul pentru a murdări imaginea unor oameni sau instituţii. S-a scris despre mine inclusiv că sunt nepot de securist. DA, sunt nepot de securist şi fiu de profesor, lucruri cu care mă mândresc enorm.
Rep: Sunteţi sau nu dezamăgit de modul în care dumneavoastră şi implicit echipa de baschet este tratată de către presa locală şi aleşii municipali?
– M-am obişnuit cu aceste critici şi cu modul în care unii înţeleg să facă presă. Normal că sunt dezamăgit şi dezgustat de modul în care activitatea clubului este tratată de câţiva ziarişti şi de unii aleşi locali. Pentru toţi contestatarii aş avea şi eu o întrebare: CSM Târgovişte, al cărui preşedinte sunt, a realizat vreo performanţă în ultimii 4 ani?

Notă: Spre deosebire de alții, noi ne asumăm bărbătește eșecul în tentativa de a mobiliza opinia publică, pentru o colectă de vreo 11 miliarde lei vechi, cât reprezintă datoria către Dikeoulakos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here