Chindia se afundă în zona periculoasă! Leca are vina lui la golul eșecului cu Botoșani

708

Seria meciurilor oficiale din acest an a început cu un duel dificil pentru Chindia Târgoviște, care a întâlnit FC Botoșani, la Ploiești, pe arena „Ilie Oană”. Chiar dacă chipa lui Viorel Moldovan este mai slabă din punct de vedere calitativ decât trupa lui Marius Croitoru, a reușit să țină de rezultat până în finalul partidei, când a fost din nou pedepsită din cauza greșelilor din apărare. Cu toate că nu a strălucit, formația din Botoșani a dominat meciul în totalitate, a avut posesia și a ajuns mai des la poarta apărată de Dinu Moldovan, în lipsa titularului Marian Aioani, asigurându-și trei puncte importante, spre deosebire de Chindia, care se afundă în zona periculoasă a clasamentului.

N-au dispărut greșelile din defensivă

Începutul meciului a fost plictisitor, iar prima acțiune mai periculoasă a apărut la jumătarea primei reprize, atunci când Dinu Moldovan a îndepărtat periculos la o fază făcută de Dugandzic (21). În finalul primei părți, la o centrare a lui Askovski, Chindia a avut noroc și mingea a picat pe bara transversală (42), pentru ca mai apoi lovitura liberă a lui Haruț să producă emoții mari, însă mingea a lovit din nou transversala (45), iar scorul la pauză a rămas egal, 0-0. Partea secundă a adus o ocazie pentru Chindia, însă Neguț nu a prins cadrul porții, după o acțiune bună (48). FC Botoșani a reușit să marcheze până la urmă, numai că reușita lui Dugandzic a fost anulată pe motiv de offside (76). La fază următoare, formația târgovișteană a avut cea mai mare ocazie, însă șutul lui Neguț s-a oprit în bara porții oaspeților (78). Echipa lui Marius Croitoru a dat lovitura în finalul jocului, când Rodriguez l-a lansat pe Dugandzic, scăpat ușor din marcaj de Leca, iar vârful Botoșaniului a înscris cu un lob superb (90). Cu doar două ocazii în 90 de minute, jocul Chindiei nu arată prea bine, iar runda viitoare adversarul este și mai dificil, Astra Giurgiu. Trupa lui Moldovan are nevoie de puncte, dar cu acest joc e greu să le obțină.

Chindia Târgoviște – FC Botoșani 0-1 (0-0)

Stadion „Ilie Oană”. A marcat: Dugandzic (90). Au arbitrat: Horațiu Feșnic (Cluj) – Alexandru Cerei (Cluj), Valentin Avram(București). Observator FRF: Nicolae Grigorescu (Timișoara). Cartonașe galbene: Novac (44), Bic (69), Rață (79) / Chindriș (18), Askovski (69), Dugandzic (90), Cîmpanu (90+2), Bautista (90+3).

Chindia: Moldovan – Martac, Pițian, Leca, Ioniță – Rață, Bic, Șerban (38 Neguț), Novac (46 Burlacu) – Ivancic, Cherchez (62 Berisha). Antrenor: Viorel Moldovan.

Botoșani: Hankic – Haruț, Miron, Chindriș, Țigănașu (79 Mendoza) – Cascini, Rodriguez – Askovski (86 Chalkiadakis), Ebenhofer, Ofosu (89 Cîmpanu) – Dugandzic. Antrenor: Marius Croitoru.

* Articol preluat din cotidianul JURNAL DE DÂMBOVIȚA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here