Chindia s-a topit de frica CFR-ului! Campioana nu s-a forțat la Mioveni

882

Meciul de cupă cu CFR Cluj a picat bine pentru Chindia, între două jocuri mai simple de campionat, cu Farul Constanța și Dacia Unirea Brăila. Campionatul reprezintă miza cea mare pentru târgovișteni, care au înțeles rapid că șansele de a trece de campioana CFR, în 16-imi, sunt la fel de mari ca un grăunte, chiar dacă Toni Conceicao ar folosi rezervele rezervelor. Pentru că diferența dintre cele două team-uri e prea mare pentru a lăsa locul unei surprize. Viorel Moldovan a înțeles acest lucru, menajând la rându-i câteva piese importante, într-un meci cu o câștigătoare care se cam știa dinainte.

CFR nu s-a forțat

Chindia a încercat un debut curajos, însă șutul lui Dudea (7) a fost reținut de Jesus Fernandez. Un reflex și mai frumos a avut Iustin Popescu, în fața lui Djokovic (13), după care a picat golul. Moutinho l-a amețit pe Martac și a centrat ca la antrenament pentru Tambe, care a punctat cu capul, total nemarcat în fața porții. Jocul a fost și mai tern în partea secundă, cu o dominare a campioanei, la trecerea timpului. Moutinho (49, 52) a încercat și el să înscrie, după care meciul s-a stins până aproape de final, când Daniel Florea (87) a fost aproape de o egalare nesperată, însă șutul său a fost respins de sub transversală de Jesus Fernandez. Echipa lui Viorel Moldovan nu a lăsat niciun moment impresia că poate să bată campioana, încercând doar să piardă într-un mod decent.

„Vrem stadion!”

Cum stadionul din Târgoviște nu este dotat cu instalație de nocturnă, meciul s-a jucat la Mioveni, la o distanță de 90 km. În aceste condiții, puțini au fost dâmbovițenii care au însoțit echipa în Argeș. Chindia a fost încurajată totuși de un grup de suporteri, care a dominat fondul sonor al stadionului din Mioveni. Galeria roș-albastră a afișat și un banner, prin care solicita un stadion nou la Târgoviște. Până se va realiza, Chindia este nevoită să migreze prin alte orașe, așa cum o va face probabil și în cazul unei promovări în Liga 1.

Caseta tehnică

Stadion: Orăşenesc Mioveni. Spectatori: 800. A marcat: Tambe (33). Au arbitrat Adrian Cojocaru (Galaţi) – Sebastian Stoianov (Constanţa) şi Marius Cristian Marchidanu (Brăila). Rezervă: George Rădulescu (București). Observatori FRF: Laurențiu Vărgatu (Brăila), Cătălin Popescu (Ploiești).

Chindia: I. Popescu – Martac, Vătavu (85 Lungu), Acasandrei, Dumitraşcu – Dudea – Rogoveanu (46 Cherchez), Novac, C. Stoica (58 L. Mihai) – Florea, Neguţ. Antrenor: Viorel Moldovan.

CFR: Jesus Fernandez – Manea, Lang, Mureşan, A. Radu – Djokovic, Hoban, Culio (56 Bordeianu) – G. Ganea (59 Mailat), Tambe, Moutinho (86 Al. Ioniţă). Antrenor: Antonio Conceicao

Scurte comentarii

* Realmente caraghioasă „pasa” lui Novac către Djokovic, la prima ocazie a CFR-ului

* Vătavu s-a limitat să admire lovitura de cap a lui Tambe, în loc să-l marcheze pe camerunez. Însă nici Martac nu mai e cel din sezonul trecut, fiind depășit ca în curtea școlii de Moutinho, la centrarea din care s-a născut golul primit

* Iustin Popescu a demonstrat că se poate conta oricând pe el, arătând că rămâne un portar cu potențial

* Cum Unirea Alba Iulia a putut juca la Zlatna meciul cu FCSB, nu vedem pentru ce Chindia nu a optat pentru varianta dâmbovițeană Titu, alegând Mioveni, la 90 de kilometri distanță de Târgoviște?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here