Chindia s-a mulțumit să nu piardă! Hermannstadt a sărbătorit promovarea la Târgoviște

1962

Remiza păcii la Târgoviște, unde Chindia a respectat-o prea mult pe Hermannstadt. Finalista cupei nu a forțat lângă Turn și a obținut exact ce și-a propus, să câștige punctul care să-i asigure matematic promovarea în Liga 1. O promovare pe care a sărbătorit-o chiar la Târgoviște, întrucât Chindia nu a putut să amâne pentru o altă etapă fiesta sibienilor. Sabin Lupu (4) a deschis rapid scorul, Cherchez (15) și Pencea (27) au ratat egalarea, Neagu (37) a fost aproape să dubleze avantajul vizitatorilor, pentru ca același Cristiano (42) să puncteze, cu o execuție directă, pe centrarea lui Liviu Mihai.

Fotbal adormit în partea secundă

Partea a doua a fost realmente plictisitoare, iar fazele de poartă s-au topit, la fel ca spectatorii din tribune. Fără să forțeze, Hermannstadt putea să plece cu toate punctele de la Târgoviște, însă Aioani a respins cu noroc șutul lui Dumitriu (58). Chiar și fără o promovare din partea clubului, care nu a organizat nici măcar o conferință de presă în acest retur de primăvară, oamenii au venit într-un număr mare la stadion. Pentru că iubesc Chindia, iubesc fotbalul și tânjesc după o promovare în Liga 1, așteptată de mai bine de 20 de ani. Numai că, dacă va juca la fel, cu jumătăți de măsură, cât să nu piardă, „Micul Ajax” nu are șanse foarte mari la baraj, indiferent de adversar. Locul 3 încă nu este sigur, după ce Afumați s-a apropiat la 6 puncte.

Chindia: Aioani – Martac, Vătavu, Ciobotariu, Dumitrașcu – Pencea (74 Nisipeanu), L. Mihai, Rogoveanu, C. Stoica (89 Licu) – Florea, Cherchez (81 Jurj). Antrenor: Nicu Croitoru.

Hermannstadt: Niga – Stancu, Crișan, Pârvulescu, Tătar – Danci (31 B. Rusu), Dumitriu – Lupu (83 Petrescu), Neagu (55 Boboc), Curtean – Blănaru. Antrenor: Alexandru Pelici.

Foto: Cătălin Clopotaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here