Chindia, remiză și cu Energeticianul! Nu valoarea echipei e pusă la îndoială, ci credibilitatea

1260

La Chindia nu valoarea e pusă la îndoială, ci credibilitatea. După fiecare rezultat nemulțumitor reapar îndoielile legate de dorința echipei de a promova cu adevărat în Liga 1. Acum se speculează pe seama unei cote excelente (2 pauză / X final), care le-ar fi băgat unora în buzunare 17 lei pentru unul pariat. La scenarite suntem campioni olimpici, numai că remiza cu Energeticianul (2-2), a treia la rând, merită o analiză chibzuită.

Jocul nu minte, cifrele nu mint

Dincolo de absențele lui Liviu Mihai și Cristi Neguț sau de condițiile meteo neprielnice, jocul echipei este într-o curbă descendentă. Am numărat șase reprize consecutive fără gol marcat, adică peste 250 de minute în care echipa care se mândrea cu cel mai bun atac și cu golgheterul seriei nu a putut să înscrie. Adevărat că nu s-a pierdut de 13 meciuri și că au fost 9 victorii legate, însă tot la fel de adevărat e că într-un clasament al partidelor de pe teren propriu Chindia este abia pe locul 8. Știți câte goluri s-au primit acasă în 9 partide? 13, oameni buni! Știți câte goluri a marcat Energeticianul în 8 deplasări până la cea de la Târgoviște? 3, domnilor, iar Chindiei i-a dat două. Să nu căutăm scuze. Energeticianul, Luceafărul sau Metaloglobus nu-s echipe de speriat, nici măcar cu numele.

S-a pierdut poziția de lider

Chindia a ratat șansa de a termina în postura de campioană de toamnă. Un titlu simbolic, fără prea mare importanță, păcat că a cedat poziția de lider. Îngrijorător e că echipa lui Viorel Moldovan nu mai câștigă, a scăzut calitatea jocului și se chinuie cu outsideri. Poate că era mai bine să se termine aici meciurile din 2018, e clar că echipa s-a blocat undeva. Sau poate că se mulțumește cu puțin, adică să nu piardă. Moldovan a vorbit realist după a treia remiză la rând, însă oamenii își schimbă ușor părerile la Târgoviște.

Gică Popescu pune sare pe rană

Colac peste pupăză, Gică Popescu a presărat sare peste rana Chindiei, într-un interviu difuzat pe pagina de Facebook Db-sport.ro. „Eu nu m-aș grăbi în locul târgoviștenilor să promoveze, pentru că nu există un stadion. Atâta timp cât nu există un stadion, eu cred că prima dată ar trebui să se facă infrastructura, apoi o echipă competitivă care să promoveze. Dacă se promovează, vor juca probabil prin apropiere și, din păcate, târgoviștenii nu se vor bucura de această echipă”. E simplu atunci, Chindia să nu promoveze nici sezonul acesta. Mai bine în Liga a 2-a sau chiar a 3-a, de unde a preluat-o și unde a lăsat-o Gică Popescu. Perioadă în care se vorbea chiar despre demolarea stadionului și construirea unui cartier de vile. Indiferent de previziuni, sfaturi, speculații, răutăți sau greutăți, Chindia trebuie să promoveze și poate să o facă.

Chindia Târgoviște – Energeticianul 2-2 (0-1)

Marcatori: Florea (52), Ioniță (61-pen) / Tudorache (34), Rusu (76)

Chindia: Aioani – Martac, Dudea, C. Dinu, Dumitrașcu (86 Acasandrei) – Șerban (77 Mihaiu), Lungu, Novac, Stoica – Florea (77 Nisipeanu), Cherchez. Antrenor: Viorel Moldovan.

Energeticianul: Miron – Leasă (77 Enache), Lung, Ioniță, Drugă – Tudorache, Cristea, Neacșa (90+1 Ionică) – Dragu, Rusu, Gîrbiță (40 R. Petre). Antrenor: Bogdan Andone.

Foto: Digi Sport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here