Chindia poate continua pe „Ilie Oană”? E mai înțelept să plece de la Ploiești

960

La o lună după instalarea lui Viorel Moldovan ca antrenor la Petrolul Ploiești, conducerea clubului Chindia Târgoviște a fost notificată să părăsească stadionul „Ilie Oană”, începând cu 1 octombrie. S-a invocat dorința de protejare a gazonului și o frecvență sporită a meciurilor, însă, fix la fel s-a petrecut și sezonul trecut, fără să mai apară asemenea temeri. În mod cert, Chindia nu mai este dorită la Ploiești. Brusc și brutal. S-a vorbit despre o nemulțumire în rândul fanilor petroliști, susținuți de Vivi Răchită, consilier pe probleme de sport în cadrul CSM Ploiești. Însă banii Chindiei au fost buni, numai taxa pentru închirierea stadionului ajungea la 4.000 euro pe meci. Apoi se lipeau și alți localnici pe ștatul de plată, în echipa de organizare a partidelor sau prin firmele de pază. Plus că erau meciuri în care mii de dâmbovițeni luau calea Ploieștiului, unde lăsau bani frumoși la standurile cu produse din stadion, dar și în oraș. Faza cu gazonul nu ține, iar cea cu suporterii nu ne-a convins. În schimb, Chindia a fost alungată de la Ploiești, imediat ce fostul ei antrenor a ajuns acolo. Punct!

Moldovan nu l-a iertat pe Ghergu!

În ciuda declarațiilor de politețe, Viorel Moldovan nu l-a iertat pe Ghergu pentru îndepărtarea de la Chindia. „Marcel a propus schimbarea antrenorului, invocând că e nevoie de un șoc la echipă. E președintele clubului, răspunde, noi nu ne-am băgat”, ne-au transmis surse din rândul asociaților. Iar Moldovan nu a uitat asta, mai ales că i s-a promis prelungirea contractului până la finalul sezonului, chit că el se încheia pe 30 iunie. Ghergu a promis, însă vorbele nu țin locul documentelor, așa că a putut semna cu un antrenor prieten, Emil Săndoi. Pe parcursul verii, Moldovan a încercat să rupă jucători de la Chindia, pe care Petrolul i-a ofertat cu salarii superioare, chiar duble, însă au preferat continuitate la nivelul Ligii 1. Viorel nu s-a reținut în a ironiza Chindia, o echipă de retrogradare. Evident că și la Ploiești a dat vina pe jucători după eșecuri, unele realmente umilitoare.

Reacționează primarul Stan și nu președintele Ghergu!

Conducerea Chindiei nu a reacționat în niciun fel public, asumându-și rolul de avocat primarul Târgoviștei, Cristian Stan, care a postat pe profilul de Facebook un protocol de colaborare interesant. „Locatorul (Clubul Sportiv Municipal Ploiești) garantează că pune la dispoziția locatarului (Asociația Fotbal Club Chindia Târgoviște) imobilul Stadion Ilie Oană, pe toată perioada de desfășurare a sezonului competițional 2020-2021, pentru disputarea meciurilor considerate pe teren propriu, desfășurate în Campionatul de Fotbal organizate de FRF – Liga I”, se specifică într-un document semnat pe 22 aprilie 2020. Dacă nu mai ești dorit pe „Ilie Oană”, iar fanii ploieșteni au început să se agite, e mai înțelept să te retragi și să cauți o altă destinație. Mai ales că se joacă în continuare fără spectatori.

Comunicare de subsol

Informații importante legate de activitatea clubului Chindia apar într-o primă fază la nivelul altor cluburi. Spre exemplu, Sepsi sau Dinamo au anunțat transferul temporar al unor jucători către Târgoviște, iar acum CSM Ploiești a bravat că a scăpat de Chindia de pe „Ilie Oană”. Apoi, în favoarea Chindiei a pledat primarul Stan, care a prezentat acel act juridic. Așa cum ne-au obișnuit, conducătorii Chindiei merg pe burtă, fără să-și asume public rolul de apărători ai clubului. Până și reluarea lucrărilor la stadionul „Eugen Popescu” a fost anunțată tot de primarul urbei. Iar în cazul focarului de coronavirus nu au apărut informații obligatorii din partea clubului. În mod clar, o comunicare de subsol, ca să nu spunem de… retrogradare.

Sursa foto: Jurnalul Prahovean

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here