Chindia, peste Voluntari la prima de promovare? Emoțiile din final au spulberat visul Ligii 1

2038

Presa centrală a vehiculat diverse sume pentru barajul promovării în Liga 1, dintre Chindia Târgoviște și FC Voluntari, reprezentând bonusuri de obiectiv. Dacă în dreptul Chindiei s-a scris că se joacă pe o primă totală de 30.000 euro, dinspre Voluntari au apărut declarații, de genul că fiecare fotbalist va încasa 30.000 lei, în cazul în care barajul se termină cu bine. Se pare că niciuna dintre variante nu a fost corectă, după cum susțin sursele noastre din ambele tabere. Spre exemplu, la Voluntari, bonusul total ar fi fost 60.000 euro, bani care s-au împărțit la jucători și la staff, astfel că media iese undeva puțin peste 2.000 euro de persoană. La Chindia se vorbește despre o sumă ce ar fi depășit 5.000 de euro în cazul jucătorilor mai importanți, cel mai mic prag de premiere fiind 7.000 lei.

Liniște și siguranță financiară la Chindia

Bugetul de salarii la Voluntari l-a surclasat cu mult sezonul trecut pe cel al Chindiei. La gruparea ilfoveană au fost jucători cu un venit salarial lunar de 7.000 – 8.000 euro, în timp ce la Chindia puțini au peste 1.000 euro. Și totuși, câștigurile au fost rezonabile pentru eșalonul secund, de vreme ce fiecare punct obținut s-a recompensat la final de lună cu suma de 500 lei, dacă echipa s-a aflat în primele șase locuri ale Ligii a 2-a. Iar la finalul turului sau al returului, s-ar fi promis încă 150 lei/punct, în condițiile unei poziționări în Top 3. Antrenorii și conducătorii clubului târgoviștean au beneficiat de aceleași premieri ca jucătorii, ba în unele cazuri au mers către 150%. Spre exemplu, plecat cu scandal de la CSM Târgoviște, unde a lăsat în urmă un haos managerial, Ciprian Iugulescu a ajuns să câștige cu mult mai bine la Chindia, fără să mai aibă responsabilitățile și bătaia de cap de la CSM.

S-a vrut, dar atât s-a putut!

Cum premierile la Chindia sunt păzite mai ceva ca un secret de stat, chit că sunt plătite din bani publici, informațiile le-am obținut pe surse, iar dacă nu sunt corecte, îi rugăm pe conducătorii clubului să ne contrazică. Chiar dacă vor deranja, concluziile noastre sunt următoarele: asociații și-au îndeplinit obligațiile financiare către club, asigurând la timp un buget confortabil; s-a dorit promovarea pe toate planurile, doar că emoțiile i-au copleșit pe jucătorii care și-au asumat responsabilitatea execuției la loviturile de departajare; Chindia a susținut în premieră un baraj de promovare în Liga 1, pe care l-a pierdut frustrant, după ce a luptat pe alocuri eroic cu Voluntari; s-a ratat obiectivul impus, iar asta presupune o analiză riguroasă și anumite măsuri, poate și modificări la sistemul de premiere.

Foto: Marius Tudor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here