Chindia nu vrea să plece din Liga 1! Victorie la primul duel din barajul kamikaze cu Mioveni

1443

Chindia Târgoviște a beneficiat de modificarea sistemului competițional din Liga I pentru noua stagiune, când s-a luat decizia trecerii la o competiție în 16 echipe. Astfel, trupa pregătită de Emil Săndoi a fost pusă față în față cu CS Mioveni, locul 3 din Liga a 2-a, pentru a se decide ultima echipă care va face parte din noul sezon al primei divizii. Manșa tur s-a disputat la Ploiești, cu Chindia la conducerea jocului, fiind clară diferența de valoare dintre cele două eșaloane. Totul se decide însă în meciul retur de miercuri, la Mioveni, în ciuda faptului că trupa lui Săndoi are un avantaj mare.

Bic a deschis scorul

Echipa lui Emil Săndoi a început meciul în atac, iar după câteva încercări nereușite, Ovidiu Bic a deschis scorul la prima ocazie mai serioasă, cu un șut lângă bara din dreapta (14). Chindia a continuat să pună presiune, dar șutul lui Yameogo nu l-a pus în dificultate pe Croitoru (21). Andrei Șerban a reușit o acțiune frumoasă, însă a trimis pe lângă poartă, din interiorul careului (24), în timp ce șutul lui Rață a fost reținut fără probleme de portarul oaspeților (27). Ultima ocazie importantă a primei părți a aparținut tot Chindiei. Ivancic și-a depășit ușor un adversar, dar a trimis mult peste poartă (45).

Ivancic a mărit avantajul

Partea secundă a avut același scenariu ca primul mitan. Chindia a început în atac, iar Yameogo a avut o șansă bună, însă Croitoru a intervenit salvator (47). Oaspeții au bifat prima ocazie prin Massaro, numai că Aioani a respins și a păstrat-o pe Chindia în avantaj (57). Până la urmă, tot formația târgovișteană a punctat, după o fază prelungită de atac, Ivancic reușind să marcheze, după o centrare de calitate a lui Martac (74). Scorul putea să fie și mai mare, dar Florea a trimis în bară, după o acțiune frumoasă (77). S-a terminat 2-0 pentru Chindia, cu șanse mari să rămână în Liga 1, chiar și după un sezon dezamăgitor.

Caseta tehnică

Stadion: Ilie Oană-Ploiești. Au marcat: Bic (14), Ivancic (74). Au arbitrat: Istvan Kovacs, Vasile Marinescu și Ovidiu Artene. Cartonașe galbene: Șerban (13), Martac (28), Dinu (61), Bic (88), Ivancic (90+2) / Anghelina (48). 

Chindia Târgoviște: Aioani – Martac (cpt.), Benga, C. Dinu, Dumitrașcu – Neguț (58 Florea), Bic, Rață, A. Șerban (38 Ivancic) – Yameogo – Berisha (79 L. Mihai). Antrenor: Emil Săndoi.

CS Mioveni: Croitoru – Alexe, Gherghe, Beța (71 E. Stoica), Burnea (cpt.) – Rădescu, M. Șerban, Anghelina (78 R. Costin), Ișfan (38 Massaro) –  Herghelegiu (71 Coșereanu), V. Balint(77 Măzărache). Antrenor: Claudiu Niculescu.

Surse foto: Răzvan Păsărică, Gheorghe Flușter, AFC Chindia Oficial

* Articol preluat din cotidianul JURNAL DE DÂMBOVIȚA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here