Chindia își achită datoriile! Autoritățile au virat în integralitate contribuțiile pentru anul 2024

787

Chindia Târgoviște a ratat obiectivul din această stagiune, calificarea în play-off, pentru a putea lupta pentru promovarea în prima ligă, urmând a evolua în play-out-ul acestei ediții a Ligii a 2-a. Dacă din punct de vedere sportiv, lucrurile nu se ridică la nivelul așteptărilor, vin vești bune din punct de vedere financiar, pentru că echipa de lângă Turnul Chindiei a rezolvat în ultima perioadă multe probleme care amenințau stabilitatea clubului. Autoritățile locale au achitat contribuțiile pentru anul în curs.

Suma primită pe Aioani: 150.800 de euro

Președintele Gabriel Boriga a transmis că în conturile clubului au ajuns banii din transferul lui Marian Aioani la Rapid București, dar și că s-au achitat datorii importante către ANAF și Petrocub Hîncești. „Au fost încasați banii, în urma transferului lui Marian Aioani de la Farul Constanța, la Rapid București. Clubului de fotbal Chindia Târgoviște i-a revenit în urma acestui transfer suma de 150.800 de euro. A fost plătită rata de eșalonare la ANAF. Există trei rate de eșalonare, fiecare în cuantum de 360.000 lei. A fost plătită în ultima zi posibilă legal, este prima dintre cele trei rate. A fost plătită ultima rată a transferului lui Maxim Cojocaru către Petrocub Hîncești, în valoare de 10.000 de euro. Litigiul a fost stins, nu au fost aduse prejudicii asupra AFC Chindia. Este foarte important să ne ținem de acesta angajamente, pentru a evita situații neplăcute”.

Multe litigii stinse

De asemenea, Boriga a spus că a depus un proiect către Primăria Municipiului Târgoviște, pentru a obține suma de 1.500.000 de lei. „Au fost stinse litigiile sau eșalonările de plată către Ovidiu Perianu, Alberto Călin, Dorian Railean și Petru Manolache. În paralel, s-au plătit ratele de eșalonare către Christian Rutjens, Sergej Grubac, Ricky Gneba, Mustapha Jah, Alex Militaru și Vlad Prejmerean. S-a plătit rata aferentă lunii martie, așa cum era prevăzut în contractele de eșalonare. A fost depusă, în termen, documentația pentru proiectul de finanțare nerambursabilă către Primăria Municipiului Târgoviște, în valoare de 1.500.000 de lei, din care 450.000 de lei se vor duce către Academia Chindia Târgoviște, iar restul către echipa de seniori. Am depus proiectul, urmează să fie evaluat și să primim răspunsul”.

„Am primit un val imens de susținere”

Președintele clubului târgoviștean a declarat că își va prezenta demisia după finalul acestui sezon, pentru că obiectivul stabilit, calificarea în play-off, nu a fost atins. „Am spus că obiectivul meu imediat a fost prezența în play-off, acest lucru nu s-a întâmplat, urmează să mă ocup în continuare de terminarea acestui sezon, să obținem licența de participare în sezonul următor, după care o să-mi depun mandatul, iar asociații vor avea decizia finală. Trebuie să încheiem acest sezon cât mai bine, se va lua o decizie după finalul stagiunii. Eu îmi voi pune mandatul pe masa asociaților, pentru că așa am promis. Am primit un val imens de susținere, sunt foarte bucuros că am reușit să schimbăm puțin lucrurile în bine la Chindia Târgoviște”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here