Chindia e la perfuzii! Abia mai respiră după remiza cu Metaloglobus

1361

Etapa a 27-a. Chindia încă mai spera la o promovare directă, iar distanța de Hermannstadt, de pe locul 2, era de numai 4 puncte. Acum sunt 12 și mai rămâne barajul. Etapa a 27-a. Chindia avea 12 puncte peste FC Argeș, dar s-au topit rapid în ultimele patru runde. Au mai rămas 4 puncte, însă piteștenii au avantajul meciurilor directe (0-0 și 4-2). Și bat tot în ultima perioadă, suflând puternic în ceafa târgoviștenilor. Care gâfâie, se târăsc, se chinuie. Echipa nu are răutate, determinare și vlagă. De fapt, ne-am obișnuit cu acest scenariu. Debut promițător, speranțe de promovare și frână pe final.

Cei mai buni șefi…

Chindia a arătat dezamăgitor în prima repriză cu Metaloglobus. A părut o echipă banală de prin Liga a 3-a și nicidecum una cu aspirații de elită, care să joace din toamnă cu FCSB, CFR sau CSU. Și a scăpat ieftin, doar cu un gol primit (Roșu 19). Noroc cu Gică Florea (67), un atacant de Liga 1, care a salvat un amărât de punct. Atât a putut Chindia miercuri după-amiază. 8 puncte a pierdut echipa lui Nicu Croitoru din ultimele 12, o echipă cu pretenții de promovare. Oricare alta în locul ei ar fi apelat urgent la schimbări, însă la Chindia sunt cei mai îngăduitori șefi.

Program greu pe final

Și ce program urmează… Călărași, Hermannstadt, Afumați, Clinceni, Mioveni sau Balotești sunt echipe care pot să ia oricând puncte Chindiei, la felul în care joacă. Evident că se vor găsi motive ale insuccesului, mereu se găsesc. Că nu e liniște, că sunt ziariștii răi, că e stadionul vechi… Dar voi chiar nu aveți vină? Jucători, antrenori, conducători?… Ratarea promovării, pentru al treilea an consecutiv, nu mai poate fi acceptată.

Ghergu nu e un președinte rău, dar a ales rău

Ultima discuție cu președintele Marcel Ghergu a decurs abrupt. Și-a pierdut cumpătul, și-a pierdut busola. E rănit, sângerează, suferă. Mușcat puternic, inclusiv din interior, și-a pierdut din atitudinea de om puternic. „Celo” nu e un președinte rău, însă a ales rău. Iar acum i se numără zilele, până când va fi măturat, pentru a pătrunde pe post Ciprian Iugulescu. L-am tot avertizat, dar ne-a luat de dușmani. Marcel a făcut multe lucruri bune la Chindia, a mai și greșit, însă ultima săptămână, cu alegerile FRF, l-a devastat.

Poate că e nevoie de un șoc!

Se vorbește prea mult despre Ghergu, însă merită Cip Iugulescu să-i ia locul? Haideți să privim și către alte zone! Oare Croitoru și Bârdeș, antrenorii echipei, nu au nicio vină pentru derapajul din ultimele săptămâni? Sunt voci care spun că nu promovăm tocmai din cauza băncii tehnice. E de analizat. Să notăm distribuția Chindiei din meciul cu Metaloglobus: Aioani – Ciobotariu, Acasandrei, Vătavu, Martac – Rogoveanu, Pencea (46 Licu), L. Mihai, Stoica (46 Jurj) – Florea, Neguț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here