Chindia a urcat în Liga 1 și se promit stadioane! Dar echipă avem de Liga 1?

1433

Promovarea Chindiei în Liga 1 și lipsa unui stadion care să poată găzdui meciuri de primă divizie au provocat un cortegiu întreg de dispute, deschizând fronturi multiple și conflicte de idei. Înclinați din instinct către gratificări imediate, cei mai puțin autonomi de propriile opinii se lasă ghidonați de interese, dar se păstrează liberi de scrupule. Și din acest motiv i-am apreciat pe cei care s-au exprimat deschis. Nu e comod să oferi explicații ca autoritate publică pe tema bazelor sportive din Târgoviște. Primarul Cristian Stan le-a expus în orice context, la fel o face și Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița. Acești oameni au prezentat fără nicio teamă cifre și au susținut clubul Chindia din orice poziție, chiar dacă uneori erau ironizați politic, chiar de la microfonul stadionului Eugen Popescu, fără intervenția unor conducători alunecoși. Noi nu suntem implicați politic, nu avem obligații morale, nu suntem datori nimănui, ne dorim doar performanță, transparență și sinceritate. Iar dacă cei de la Chindia nu sunt capabili să le asigure, atunci le vom fi incomozi, așa cum le-am fost multora dintre cei care au tranzitat prin club.

Oamenii așteaptă lucruri concrete, nu vorbe mari!

Marcel Ghergu și Ciprian Iugulescu nu au primit refuzuri din partea asociaților, mai precis Primăria Municipiului Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița. Conducătorii Chindiei au primit doar sprijin, foarte mult sprijin, și au avut mână liberă să facă treabă. După trei ani de încercări eșuate, a venit și mult așteptata promovare, dar a revenit un subiect fierbinte, al stadionului, pe care îl comentează fiecare cum îl taie capul, cum îi dictează conștiința sau interesul. Chindia va merge să joace la Ploiești, pentru că e cel mai aproape, și nu la Mioveni, la dracu în praznic. Ei bine, microbiștii așteaptă lucruri concrete, nu vorbe mari, iar autoritățile locale promit stadioane. Unii cred, alții nu, însă oamenii ăștia și-au respectat până acum promisiunile legate de clubul Chindia. Nu e o laudă, e un adevărat, chiar dacă pe unii îi deranjează sau îi enervează. Amuzant e că a ajuns să-i irite când scriem pe subiect pe cei din club, asta ca să înțelegeți de ce nu există viziune în anumite direcții. Pentru că unii nu-și vor depăși niciodată limitele, chit că au fost îndopați cu funcții și facilități. Se găsesc întodeauna oameni care să vorbească pentru ei, să muncească pentru ei și să le ofere avantaje uriașe. Dar echipă avem de Liga 1, la nivelul lotului și al conducerii?

„Stadionul Eugen Popescu va fi unul dintre cele mai frumoase din Liga 1”

Primarul Cristian Stan vorbește despre o altă față a stadionului „Eugen Popescu”:

„Va fi un proiect foarte interesant, un proiect care va schimba în proporţie de 100% stadionul, adică nu va mai exista niciun fel de legătură între ce avem în momentul de faţă şi ce se va face. Va fi o investiţie pe care noi facem toate eforturile să o terminăm înainte de finalizarea returului, ca să putem să prindem câteva meciuri acasă pe stadionul „Eugen Popescu” şi va fi unul dintre cele mai frumoase stadioane din Liga 1. Va fi un stadion cochet, cu nocturnă, cu instalaţie specială pentru gazon şi aşa mai departe. O să prezentăm cât de curând toate detaliile legate de noua investiţie a municipalităţii. Va fi un stadion care va rămâne în patrimoniul acestui oraş zeci de ani de acum înainte şi eu sper să putem să ducem la bun sfârşit lucrările. Fac precizarea că inclusiv la autorizaţia de desfiinţare a fost nevoie de avizul de la Ministerul Culturii. Am încercat să urgentăm cât putem lucrurile şi, iată că, faţă de termenul avansat, respectiv septembrie, am reuşit să devansăm cu vreo două luni debutul lucrărilor la stadionul Eugen Popescu”.

„Noul stadion va fi de categoria a 4-a UEFA, am încredere că se va realiza”

Președintele CJD, Alexandru Oprea, vorbește despre un stadion nou:

„Proiectul stadionului e un proiect pe care administrația județeană îl are de cel puțin doi ani și jumătate. Ca amplasament, acesta ar urma să fie realizat în zona unității militare de la gară. Consiliul Județean a predat către CNI, cea care va finanța construcția acestui stadion, terenul respectiv. S-a întocmit pe cheltuiala Consiliului Județean un studiu de prefezabilitate, pentru că aceste construcții complexe nu cresc din neant, într-o noapte, sunt niște condiții. Suntem în acest stadiu, valoarea este în jur de 20 și ceva de milioane de euro, va fi un stadion de categoria a 4-a UEFA, cu o capacitate între 10.000 și 12.000 de locuri, cu spații comerciale, cu parcări, cu ce înseamnă amenajări pentru un astfel de complex sportiv. Din 2017, aceste demersuri au fost sistate, în acea perioadă altcineva s-a ocupat de administrarea județului, dar am avut o discuție la nivelul CNI, am răspuns la solicitările lor. Demersurile au stagnat, pentru că nimeni nu s-a interesat de acest proiect, deși mulți s-au bătut cu pumnii în piept. Un alt doilea factor este că România a primit organizarea EURO 2020, iar același finanțator, CNI, a trebuit să asigure resursele financiare necesare pentru alte stadioane.  Eu cred că se va construi acest stadion la Târgoviște. Acest stadion se va face în doi sau trei ani de când finanțarea va fi asigurată. Eu am încredere că acest stadion va fi realizat…

Actualul stadion va fi modernizat, pentru ca formația târgovișteană să poată disputa meciuri de nivel înalt la Târgoviște, până la apariția unui noi arene. În cazul în care noul stadion va fi construi, stadionul Eugen Popescu va fi folosit pentru antrenamente, dar și pentru meciuri din alte competiții. Investiția la stadionul actual e justificată, pentru că dacă reușim să ne menținem în Liga 1, e nevoie de un teren de antrenament, pentru a proteja terenul de pe stadionul nou. Nu cred că e o investiție făcută fără justificare. Consider că actualul stadion poate fi păstrat în continuare. Dacă vom rămâne în Liga 1, suntem obligați să facem și o echipă feminină în următorii ani, deci poate fi folosit ca teren de antrenament sau pentru alte competiții”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here