Catană își depunde dosarul de candidatură! „Răspunsul federației lasă loc de interpretări, dar eu sunt un pic optimist”

1427

Toți cei care și-au asumat candidatura pentru funcția de președinte al Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița au manifestat deschidere la nivelul comunicării, o bilă albă, în comparație cu atitudinea regretatului Emil Tudor. O atenție suplimentară a atras Cristian Catană, vulnerabil prin implicarea în Dosarul Deghizaților, aspect speculat de anumiți contracandidați. S-a dezbătut intens în direcția dreptului de candidatură al lui Catană, motiv pentru care am solicitat un răspuns oficial din partea Departamentului Juridic al Federației Române de Fotbal (click aici). For care nu intervine în deciziile AJF Dâmbovița, dar care transmite că respectivul s-ar afla în continuare sub incidenta unor articole din Regulamentul Disciplinar. Cristi Catană traduce într-o notă favorabilă reacția Juridicului, de vreme ce nu i-a blocat dreptul la candidatură (nici nu avea cadrul regulamentar), așteptând cu emoții următorul pas, validarea dosarelor.

„Nu găsesc nimic să-mi interzică să candidez”

* „Eu sunt un pic optimist. Nu găsesc nimic să-mi interzică să candidez, așa că îmi voi depune dosarul. Aștept răspunsul comisiei de validare, însă pentru a-mi interzice accesul la candidatură trebuie să fie un articol clar, iar eu nu-l văd. Dacă un jurist va interpreta altfel, asta e, totu-i posibil. Răspunsul federației lasă loc de interpretări. Dacă voi câștiga, probabil că vor fi și repercursiuni asupra asociației, însă eu nu cred că AJF-ul va intra sub penalitate. Tot eu voi fi în penalitate, dar cu acordul AJF. Până la urmă, să decidă votanții dacă merit să fiu președinte al AJF Dâmbovița. Dacă ei cred că e ok așa, bine. Dacă nu, nu. Am ales să merg până la capăt, oricare ar fi el. Voi accepta decizia comisiei de validare a dosarelor și mă voi supune ei”

„Foarte bine că ați solicitat poziția federației”

* „Atunci când am făcut acordul de eșalonare a penalității sportive, nu m-am gândit că voi candida la aceste alegeri, am vrut strict să revin în arbitraj. Foarte bine că ați solicitat poziția federației, pentru că așa le-ați dat un răspuns și celor care au comentat în dreptul meu. Ați făcut un lucru foarte bun, pentru că altfel continuau discuțiile pe acest subiect foarte mult timp. Unii, care nici măcar nu sunt implicați direct, au făcut prea mare tam-tam cu dosarul meu. Cred că cel mai indicat e să ne focusăm fiecare pe ce avem, iar cel mai bun să câștige. Am înțeles că sunt într-o situație delicată și tocmai de aceea am ales să răspund întrebărilor adresate, pentru a lămuri toate aspectele”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here