Căpitanul GB a părăsit corabia în mijlocul furtunii! Cârmaciul Luka a manevrat CSM către țărmul victoriei

1325

Sala Sporturilor s-a animat din nou sâmbătă seară la primul meci tare de volei al anului, programat la Târgoviște. S-a jucat un nou episod al finalei pentru locul 3, cu puternice influențe și dincolo de parchet. Federația a schimbat în ultimul moment brigada de arbitri, dar și observatorul partidei, însă arbitrajul, cu mici erori, a fost unul echilibrat. Nici antrenamentul de dimineață al echipei târgoviștene nu a fost ce s-a dorit, comprimat pentru a permite disputarea unui meci de handbal, iar Luka Valerijan avea bagajele la îndemână. Clubul s-a mobilizat bine pentru partida cu Bacău, s-au dat telefoane peste telefoane, s-au făcut tabele prin școli, s-a promovat evenimentul pe canale prietene și chiar a fost o atmosferă frumoasă. Primarul Cristian Stan a împărțit flori doamnelor și domnișoarelor din tribune și de pe parchet, iar publicul a reacționat cald, ajutând în mod deosebit echipa fostului primar GB.

Două seturi de forță pentru Târgoviște

CSM Târgoviște a reușit cele mai bune prime două seturi din acest campionat. La fel și Diana Calotă, în timp ce Klisura și Alajbeg au punctat la foc automat. Două seturi de forță, adjudecate clar, la 22 și la 16, într-o seară în care până și experimentatul Florin Grapă a fost confuz în anumite momente. CSM a dat-o bine și în setul trei, până la 19-17, când jucătoarele lui GB s-au bucurat prea devreme, iar Luka Valerijan a intervenit neinspirat cu schimbări. Moldovencele au speculat imediat momentul de slăbiciune al gazdelor și au ajuns primele la 25 (23).

Setul final, interzis cardiacilor

Actul patru a fost de noaptea minții. Târgoviște a condus cu 4-0, după care Știința s-a dus la 17-11 și 19-13. GB nu a mai suportat tensiunea și a părăsit tribuna, lăsând corabia fără căpitan. Și-a pierdut încrederea în cârmaci și în echipaj, mai ales că pe Diana o frigea mingea și o trimitea la colț, Klisura parcă prelua bolovani, iar la Alajbeg părea că s-a stins lumina. Părăsit de căpitan și înconjurat de rechinii din tribună, care mai aveau puțin să-l devoreze, cârmaciul și-a luat inima în dinți și a început să manevreze ambarcațiunea prin furtuna care lovea torențial. Luka a chemat-o pe punte pe Gabriela Bălae, un matelot muncitor și fără fițe, iar nava a evitat naufragiul. Echipa lui Valerijan, pe care GB o abandonase, dispărând fără vestă de salvare, s-a recuperat dintre valuri și a înotat vitejește până la țărm. Aplauze pentru o revenire triumfală, iar felicitările merg către cei care au rămas pe punte, până la capăt. Epuizată în meciuri tari de CEV Cup și chiar de campionat, echipa lui Grapă s-a prăbușit fizic, dar și mental (la Bacău nu s-a achitat niciun salariu anul acesta), adunând numai 3 puncte din ultimele 15 puse în joc (25-22). Sârbul Luka nu doar că a scăpat de demitere, însă a reușit cea mai importantă victorie la Târgoviște, spre bucuria celor aproape 800 de spectatori și spre oftica celor care i-au vrut capul.

CSM Târgoviște – Știința Bacău 3-1 (25-22, 25-16, 23-25, 25-22)

CSM Târgoviște: S. Klisura 25, J. Alajbeg 24, D. Djuric 14, T. Sredic 8, A. Trică 6, D. Calotă 3, G. Bălae 2, R. Buterez, T. Pusic (l). Antrenor: Luka Valerijan.

Știința Bacău: A. Cazacu 20, S. Koleva 12, G. Faleș 11, A. Otasevic 10, D. Rogojinaru 9, K. Guncheva 4, M. Șipoș 1, A. Ciucu (l). Antrenor: Florin Grapă.

Foto Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here