Cadou fotbalistic de Zilele Băilor Pucioasa! Echipa lui Bălașa a concordat cu atmosfera festivă

1379

VASILE NEAGU

În sfârșit, după multă vreme, fotbalul din Liga a 3-a a revenit în orașul-stațiune Pucioasa. A fost o zi de sâmbătă, cuprinsă și în calendarul unui eveniment aniversar, Serbările Băilor (31 august – 2 septembrie), care a mulțumit pe toată lumea de sub Patrana, dar și (sau mai ales), pe cei care au urcat la stadion. Am fost martorii unui meci frumos: FC Pucioasa – ACSO Filiași 3-1 (1-0). Echipa lui Cristi Bălașa și-a dorit mult să concordeze cu atmosfera festivă care stăpânea frumoasa așezare dâmbovițeană, și a reușit pe deplin.

Iamandache a înscris rapid

Abia începuse jocul, când Iamandache, grăbit să spulbere suspansul și tracul unui public atât de avid pentru fotbal, a produs prima fâlfâire, la nivel național, a plasei adverse. În acel moment, mi-am amintit de convorbirea telefonică, cu un fost redactor sportiv din Brașov, I.T., unul dintre veteranii defunctului săptămânal „Drum Nou”. Care, după meciul SR Municipal Brașov – FC Pucioasa, mi-a spus. ,,Echipa lui Bălașa a jucat îndrăzneț sub Tâmpa. Cu puțin noroc, putea urca pe Păduchiosu cu un punct. Aveți doi mijlocași de excepție și o răutate caracteristică antrenorului. Felicitări!”. Da, mi-am amintit de cei doi mijlocași de excepție, Calofir și Iamandache, omul cu golul.

Lețu și Nedelea, introduși inspirat

În pauză, am îngurgitat… în sec mirosul de mirodenii venite dinspre Piața Centrală și apoi ne-am delectat cu încă două goluri marcate de Lețu și Nedelea, jucători introduși după pauză. Și pentru că oaspeții erau și ei părtași la Serbările Băilor, nu puteau pierde chiar la un scor de neprezentare. Un jucător cu nume senin ca cerul de sub Leaota, Albăstroiu, (noroc cu cronica lui Cosmin Sava, pentru că nu-i știam numele) a marcat golul de onoare al filieșenilor.

Urmează FCU Craiova

Cu câteva notițe în carnețel, un autograf de la Silviu Lung și câteva suveniruri cu magnet, pentru frigider, am revenit acasă spre zi – detalia bătrânul ziarist din Brașov, un mare căutător de statistici, însemnările de pe Dealul Patranei. Nu știam în acel moment că echipa lui de suflet pierduse sub Tâmpa jocul cu FCU Craiova (1-3). Doar verbal i-am împărtășit durerea, pentru că trăirea mea era alta, una de extaz. Și asta pentru că port o rană din toamna anului 1976, alături de alți suporteri dâmbovițeni, imprimată la Brașov de niște huligani, la tragicul meci Steagul Roșu – CS Târgoviște. Pentru FC Pucioasa urmează un meci dificil cu FCU Craiova, echipa lui Adrian Mititelu, liderul seriei. Și totuși, DACĂ… Rețineți aceste majuscule și punctele de suspensie.

Articol preluat din cotidianul Jurnal de Dâmbovița

Foto Facebook ASFC Pucioasa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here