Burtescu și Catană revin în fotbal! Le expiră suspendarea și plătesc eșalonat amenda de 250.000 lei

1676

Septimiu Burtescu și Cristian Catană sunt sigurii care au acceptat să achite amenda de 250.000 lei, dictată de Comisia de Etică și Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal în „Dosarul Deghizaților”. Luna viitoare va expira perioada de suspendare aplicată în cazul celor sancționați, astfel că „Burtă” și Catană vor reveni în fenomenul fotbalistic. Dan Petre (amendat cu 300.000 lei), Cristian Grigorașcu, Laurențiu Niculae și Răzvan Nedelcu (amendați cu câte 200.000 lei) nu s-au arătat interesați să-și achite amenzile, pentru o reactivare în fotbalul dâmbovițean. În ciuda uriașului scandal care a lovit fotbalul românesc la începutul anului 2017, cu sancțiunile de rigoare, avem informații clare că unii au continuat să arbitreze meciuri amicale în Turcia sau Cipru, fără un acord din partea CCA sau CJA. Inclusiv dintre cei incriminați, dar și din cei activi.

„Burtă” are ca opțiuni Chindia și AJF Dâmbovița

Septimiu Burtescu și Cristian Catană nu au tradus hotărârea din mai 2018 ca pe un capăt de drum în profesia fotbalistică și au obținut o eșalonare a amenzii primite, 250.000 lei în dreptul fiecăruia. Au achitat inițial o parte din sumă, după care și-au luat un angajament de plată lunar, conform unui grafic stabilit la nivelul comisiilor federale. În momentul în care vor întrerupe această plată, atunci se reactivează și suspendarea primită. Burtescu este foarte aproape de o revenire ca antrenor la juniorii Chindiei Târgoviște, dar și la nivelul Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița, dezvoltând relații excelente cu cei doi președinți, Marcel Ghergu, respectiv Tudor Emil.

Catană vrea din nou în arbitraj și la AJF

Cât îl privește pe Cristi Catană, se va întoarce în arbitraj, însă și el va fi cooptat mai mult ca sigur pe o poziție importantă la nivelul AJF. Nu ar fi exclus ca dintre ei să se aleagă și următorul președinte al fotbalului dâmbovițean, odată cu retragerea pensionarului Tudor Emil, pe care l-au susținut anul trecut să obțină un nou mandat, după care au fost eliminați. Opiniile pe acest subiect sunt împărțite. În timp ce unii nu agreează revenirea în fenomen a lui Burtescu și Catană, alții consideră că și-au ispășit perioada de suspendare, au demarat procedura de achitarea a amenzii aplicate și că este nevoie de serviciile lor în activitatea fotbalistică locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here