Bucurie uriașă, dar să nu facem nuntă! Chindia a predat „lanterna”, însă rămâne în zona crepusculară

771

Terfeliți după înfrângerea cu Clinceni, jucătorii Chindiei au redevenit peste noapte idoli și eroi, grație succesului strălucitor cu Dinamo. După meciul cu Academica, am lansat un apel la calm, pentru a nu a intra prematur în panică, convinși că echipa are potențial să iasă din labirintul eșecurilor. A urmat victoria superbă de vineri, iar entuziasmul a luat rapid locul deznădejdii. Fluctuații de atitudine, în ton cu jocul Chindiei, care pendulează dintr-o extremă în alta. Ne-am bucurat pentru o izbândă în Liga 1, pe care o așteptăm de peste 21 de ani, am pus la podea unul din granzii fotbalului românesc și am demonstrat că nu suntem cei mai slabi din competiție. O victorie uriașă, în contextul unui debut foarte slab de sezon, însă am rămas tot în zona crepusculară. E nevoie de echilibru și de o motivare suplimentară, ținând cont că urmează două deplasări consecutive, cu Poli Iași și Hermannstadt. Știți cum ar spune Dan Petrescu? Până la urmă, avem doar 4 puncte câștigate din 18 și am bătut cea mai slabă echipă a momentului din Liga 1, cu cinci înfrângeri în șase meciuri. Să rămânem concentrați!

Se impune echilibru și pe formula de start!

Chindia a pătimit la nivelul rezultatelor, și pentru că nu a avut omogenitate în formula de start. Moldovan a căutat soluții, a încercat să ofere șanse tuturor, pe titulari i-a scos din lot, pe cei care nu prindeau lotul i-a folosit direct în primul 11, până când a revenit la cea mai aproapiată formulă de cea a promovării. Cu Dinamo au început meciul nouă dintre jucătorii care au dus greul la Liga a 2-a, dintre care opt localnici, iar efectul s-a văzut pe tabelă, de unde ar trebui eliminate greșelile de grafică. Aș recomanda ca și crainic tot un localnic. Am tot respectul pentru omul de presă Adrian Dobre, însă nu simte pentru Chindia, nu înțelege acest spirit. El e un bun comentator tv, are voce, însă nu empatizează cu publicul dâmbovițean. Aici vine cu un plus Ionuț Marin, numai dacă renunță la răutățile și la ironiile pe care le livrează publicului. E mai indicat la microfon, decât să sprijine roll-upurile la interviuri. Revenind la Moldovan, rămâne fidel cuplului de fundași centrali, Benga – Leca, zona cea mai vulnerabilă a Chindiei, dovadă că s-au primit goluri în toate meciurile de Liga 1. Adevărat că Leca a punctat cu Dinamo, însă are pe conștiință și primul gol al „câinilor”, când Montini a câștigat prim planul. Personal, consider că Benga a fost mai bun în acest meci. Dacă a nimerit-o de data aceasta cu prima echipă, Moldovan nu a fost la fel de inspirat și la schimbări. Plus că echipa a gâfâit din nou pe final. Fără o medicație și condiții de refacere corespunzătoare, e normal să apară probleme.

Se poate și mai bine ca organizare!

Chindia a făcut pasul către Liga 1, nivel de elită, la care sunt obligați să se alinieze toți cei din club. Multe din semnalele noastre au fost receptate corespunzător de asociați, care au crescut exigențele și au solicitat alte standarde. La nivel de organizare, a fost eliminat primul neajuns, acela de a rămâne suporteri în afara stadionului. Apoi, au mai dispărut din loja oficialilor persoanele care nu au ce căuta acolo. Cu toate acestea, din club ajung în continuare multe invitații către indivizi cu care oficiali ai clubului dezvoltă interese personale. E neplăcut să-ți râdă în nas din zonele VIP ale stadionului, în condițiile în care oameni cu un trecut important în fotbalul târgoviștean și la acest club, vezi Nicu Croitoru, își achiziționează abonamente sau bilete. Ca idee, s-au vândut foarte puține abonamente pentru un club de Liga 1. Pe viitor, ne vom abona și noi la meciurile echipei, e o contribuție simbolică la bugetul clubului. Iar dacă tot achită o taxă de intrare, oamenii merită să primească un program de meci. Îl primeau în ligile inferioare, când se intra gratis pe stadion. Plus că, nu se găsesc nici acum materiale promoționale cu însemnele clubului. Cine să-i mai înțeleagă pe cei care se ocupă de imaginea Chindiei…

Notă: Vi s-a părut că jucătorii Chindiei au avut o dăruire suplimentară? Ei bine, înaintea meciului, și-au primit o parte din bonusurile de promovare! Le respecți munca și ei sunt alții!

Chindia Târgoviște – Dinamo București 3-2 (2-0)

Au marcat: Neguț (19), Leca (45+1), Cherchez (65-pen) / Montini (54), Nistor (82).

Chindia: Aioani – Martac, Benga, Leca, C. Dinu (41 Dumitrașcu) – Neguț, L. Mihai, Bic, Șerban (60 Yameogo) – Cherchez, Florea (69 Voduț). Antrenor: Viorel Moldovan.

Dinamo: Piscitelli – Moura, Klimavicius, Ciobotariu, Sin (20 Corbu) – Răuță, Grigore – Sorescu, Bru (46 D. Popa), Mihaiu (62 Nistor) – Montini. Antrenor: Dusan Uhrin Jr.

Foto: Marius Tudor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here