Boriga preia Chindia cu o datorie de peste 62 miliarde lei vechi! „Nu există nicio presiune cu vreo depunctare”

862

Primăria Municipiului Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița se implică puternic în această perioadă pentru a stinge cât mai multe dintre datoriile care au sufocat clubul Chindia. Președintele Gabriel Boriga a organizat miercuri o conferință de presă, în care a oferit informații interesante legate de situația financiară a clubului pe care îl conduce. Club care înregistrează datorii importante, împărțite în mai multe categorii. „Datorii la jucători şi angajaţi care nu mai au contract cu AFC Chindia – 612.704 lei, datorii la jucători şi angajaţi care sunt sub contract cu clubul – 1.523.398 lei, datorii la ANAF – 1.483.512 milioane de lei, din care un 1.083.000 este eşalonat în trei tranşe lunare. Nu sunt toți exigibili, ci doar 309.407 lei în acest moment, care reprezintă contribuții la salarii aferente lunii decembrie 2023. Furnizori restanţi – 2.106.491 milioane de lei şi diverşi creditori, doi creditori care au ajutat şi împrumutat clubul acum foarte mult timp şi au de recuperat împrumutul, 600.000 de lei. În total, 6.235.511 milioane de lei. Aceasta este situaţia financiară de la care plecăm”.

Infuzie de capital

Boriga a ținut să menționeze faptul că fără Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița, Chindia Târgoviște nu mai exista. „Deja în acest an, 2024, Primăria Târgovişte a făcut plăţi de 1.600.000 lei, urmând să plătească şi ultimii 300.000 de lei pe care îi are din contribuţia de asociat aferentă anului 2024. Consiliul Judeţean a acordat tot cuantumul de asociat pe care îl avea, de 600.000 de lei şi va aproba mutarea unei sume de un 1.000.000 lei, pentru a intra la cotizaţia de asociat către clubul Chindia. Ambii asociaţi, Primăria Târgovişte şi Consiliul Județean Dâmboviţa, până la sfârşitul acestei săptămâni, împreună o să vireze o sumă de aproximativ 3.500.000 lei. Toată lumea trebuie să înțeleagă că, fără implicarea totală a asociaților, nu aveam ce să vorbim despre activitatea fotbalistică la Târgoviște, începând cu anul 2010”.

Facem lucrurile treptat”

Proaspătul președinte al Chindiei își dorește achitarea cât mai rapidă a restanțelor către echipa de seniori, astfel încât toată lumea să fie focusată pe obiectivul principal: accederea în play-off. „Vinerea trecută le-a fost achitat jucătorilor salariul aferent lunii octombrie 2023. În această săptămână vor fi achitate sumele rămase din anul 2023, jumătate din luna noiembrie și luna decembrie, astfel încât toate restanțele către jucătorii și antrenorii echipei de seniori vor fi achitate până la 31 decembrie. Va rămâne un singur salariu restant, cel din ianuarie 2024. În cele câteva zile de până acum, s-au stins două litigii, cu Andrei Blejdea şi cu Mihai Eşanu, s-au stins total, urmând ca săptămâna viitoare să mai stingem încă două litigii, cu Modestas Vorobjovas şi cu Jeremy Corinus. Facem şi noi lucrurile treptat, nu putem să rezolvăm totul peste noapte. Nu există nicio presiune cu vreo depunctare care să planeze asupra clubului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here