Baschetul supraviețuiește la Târgoviște! „Am fost la un pas să ne desființăm în toamnă”

738

Echipa de baschet feminin a Clubului Sportiv Municipal are în continuare de suferit din cauza Dosarului Dikeoulakos. Trupa condusă de Cătălin Tănase nu poate efectua transferuri internaționale, astfel că lotul este unul extrem de subțire, atât valoric, cât și numeric. Acest lucru se reflectă în parcursul din această stagiune. Trupa pregătită de Cătălin Tănase a câștigat doar două meciuri din cele 15 disputate până în acest moment și se află în luptă pentru evitarea ultimului loc, cu CSM Alexandria.

Echipa trece prin cea mai grea perioadă

Cătălin Tănase a vorbit despre problemele întâmpinate la echipa de baschet și a transmis că CSM Târgoviște a fost foarte aproape să nu se înscrie în actuala stagiune LNBF. „Echipa trece prin cea mai grea perioadă. Am fost la un pas să ne desființăm în toamnă, probabil și din cauza acestui fapt parcurgem și cel mai slab sezon de la înființare. După 15 etape, avem doar două victorii și ne clasăm pe penultimul loc. Nu cred că mai e cazul să amintim, cunoaștem cazul CSM Târgoviște, echipa se află sub sancțiunea FIBA și intrăm în al nouălea an de când există interdicții la transferuri. Este foarte greu să reziști în baschetul actual, doar cu jucători români. Ne-a fost din ce în ce mai greu, de la un an la altul, dar acum am fost la un pas să nu ne mai prezentăm la startul sezonului”.

E greu să fii competitiv”

Tănase a vorbit în cadrul emisiunii Sport Show, la Columna TV, și despre plecările de la echipă, din vara trecută, cauzate de incertitudinea din cadrul CSM. „Nu știu care a fost strategia clubului, am avut un nucleu bun de jucătoare românce. Ele au așteptat toată vara să fie contactate, nu s-a întâmplat acest lucru și au găsit alte angajamente. La începutul lunii septembrie, când conducerea a stabilit înscrierea în noua ediție de campionat, au rămas foarte puține jucătoare disponibile. Am început activitatea cu zece sportive, dintre care patru sunt junioare U17. Este foarte greu să fii competitiv și să pui probleme adversarilor, care au în componență jucătoare străine, cu mult mai mare experiență. Fetele au atitudine foarte bună, reușim să îmbinăm dorința și tinerețea lor, cu experiența unor jucătoare ca Ancuța Stoenescu sau Alina Chivu Savu. În momentul în care joci cu ambiție și devotament, iar adversarul te tratează de sus, se mai întâmplă și surprize”. Cum a fost victoria din ultima etapă, cu Olimpia Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here