Bălașa vorbește despre cantonamentul din Antalya cu FC Pucioasa! „Bănuiesc pe cine deranjează, dar lucrurile nu vor rămâne așa”

1741

FC Pucioasa este prima formația dâmbovițeană de Liga a 3-a, care a optat pentru un cantonament centralizat de pregătire în Turcia, în Antalya, pentru perioada 4-15 februarie. Cantonament asigurat din sponsorizări, după cum susțin oficialii clubului de pe Patrana. S-au făcut numeroase speculații pe marginea acestui cantonament, inclusiv pe seama sponsorilor care asigură această acțiune a clubului. Așteptam aceleași reacții de presă și în dreptul numeroaselor sesizări cu privire la aspecte neclare ce țin de activitatea Clubului Sportiv Municipal Târgoviște. Spre exemplu, cine i-a plătit antrenorului italian Stefano Micoli suma de 11.500 euro, un prejudiciu constatat în urma unui contract care nu există înregistrat în club? Am realizat un interviu cu antrenorul echipei din Pucioasa, Cristian Bălașa, în care am încercat să aflăm detaliile din spatele cantonamentului din Antalya. Unde „bombonarii” e posibil să consume mai puțini bani decât au făcut-o unii de prin sportul local, prin sejururi cu echipa în țară.

„Le-am spus sponsorilor că îmi doresc foarte mult un cantonament afară”

Rep.: Se tot discută despre acest cantonament pe care îl va efectua echipa din Pucioasa în Antalya, e ceva neclar în finanțarea lui?

– Eu aveam prevăzut acest cantonament de doi ani, pe când eram la Aninoasa, și chiar îi spuneam președintelui Cristi Mitrea că aș vrea să găsim un sponsor, care să susțină ideea mea. Nu am avut posibilitatea atunci, însă discuțiile s-au reluat la începutul lunii decembrie 2018, când am făcut planul pentru retur. Le-am spus sponsorilor că îmi doresc foarte mult un cantonament afară, pentru că vreau să le arăt acestor copii ce înseamnă condiții de prima ligă, pentru ca ei să-și dorească să ajungă în fotbalul românesc la cea mai înaltă valoare. La sfârșitul lunii decembrie, am fost anunțat că a fost găsită finanțarea pentru cantonament. Să poți efectua un cantonament în Antalya, eu cred că e bine și pentru imaginea fotbalului dâmbovițean, dar și pentru orașul Pucioasa. Vom merge acolo unde au fost 80% dintre echipele de primă ligă din România.

Rep.: Până la urmă, care sunt costurile acestui cantonament?

– Am o estimare a cheltuielilor, însă nicidecum nu se ridică la sumele prezentate în presa dâmbovițeană, sume exorbitante, de genul sute de mii de euro sau 80.000 lei. Niciodată nu se va ajunge la asemenea sume. La noi e transparență, nu ne ferim de nimeni, însă a fost alegerea sponsorilor să nu le facem publice numele pentru moment.

Rep.: Aveți sponsori mulți la Pucioasa?

– Sunt vreo 20, care vin cu anumite sume, dar eu nu m-am băgat în acest aspect. Eu încerc să îmi fac meseria de antrenor cum știu mai bine și îmi doresc să pot da fotbaliști la Chindia, pentru că este cea mai bună echipă a județului, sau la cluburi mai valoroase decât al nostru. Deja au fost discuții, și se pot verifica, pentru ca doi jucători să meargă la o echipă de primele 6 locuri din Liga 1, iar alți trei-patru, la nivelul Ligii a 2-a. Știu cât suflet pun, pentru a face un proiect frumos la Pucioasa.

„Nu fac pentru mine acest cantonament, ci pentru echipa FC Pucioasa”

Rep.: Pe cine deranjează faptul că Pucioasa va pleca în cantonament în Antalya?

– Eu cam bănuiesc pe cine deranjează, însă voi oferi mai multe detalii pe acest subiect după ce vom veni din cantonament. O să venim cu documente, cu mesaje, cu dovezi clare. Lucrurile nu vor rămâne așa, asta, ca să nu mai arunce unii cu noroi în noi. Sunt conștient că cei care cunosc fotbalul și fenomenul în adevăratul sens al cuvântului apreciază eforturile pe care le-am făcut, pentru a le asigura acestor tineri de perspectivă un asemenea cantonament.

Rep.: În ultimii ani ați ocupat funcții la cluburi dâmbovițene, precum Chindia Târgoviște, FC Aninoasa sau FC Pucioasa. Au fost meciuri pe care le-ați suspectat în această perioadă? Trebuie lămurit și acest subiect.

– Nu. Eu am un principiu, prin care mi-am propus să fiu corect. Spun lucrurilor în față, iar când am simțit ceva la un jucător, îl dau afară, indiferent de nume și statutul lui din cadrul echipei. Nu țin cont. Legat de pariuri, chiar am făcut un regulament de ordine interioară, în care se stipulează amenzi mari pentru cei care joacă la aceste pariuri. Iar la următoarea abatere, vor fi excluși din echipă. Nu voi face rabat de la nicio regulă, pentru că vreau o imagine curată a clubului, vreau să progresăm.

Rep.: Primarul de la Pucioasa, Constantin Ana, a spus că nu a fost de acord cu acest cantonament în Antalya.

– Eu nu fac pentru mine acest cantonament, ci pentru echipa FC Pucioasa. Încerc să arăt că atunci când se vrea, se pot face lucruri mari, chiar dacă poate nu dorm nopțile de griji.

Rep.: Salariile sunt plătite la zi la Pucioasa?

– Absolut. S-a achitat tot ce s-a promis. Domnul președinte Mitrea și-a luat bilete pentru o vacanță în Spania în luna noiembrie, iar cantonamentul a fost stabilit la sfârșitul lunii decembrie. Acesta este motivul pentru care dumnealui nu va fi cu echipa în Turcia. Aș vrea să mai spun ceva. Atunci când mă implic și fac lucruri bune, vreau să primesc respect. Dacă am greșit, accept să fiu criticat. Vreau să învăț chiar și din critici, nu m-am născut învățat, sunt băiat de la țară și am reușit prin muncă. Așa vreau să reușesc și în meseria de antrenor, cât o s-o mai practic, pentru că îmi doresc foarte mult altceva.

Comunicat de presa ASFC Pucioasa – drept la replica domnului Ionut Marin,

In urma articolului scris de domnul Ionut Marin pe www.liga2.prosport.ro, clubul nostru doreste sa remita un comunicat de presa prin care sa ceara informatii despre afirmatiile aparute in ziarul online.

Jurnalistul Ionut Marin precizeaza faptul ca echipa noastra este suspecta de meciuri aranjate, in perioada “FC ANINOASA”, iar plecarea in cantonamentul din Turcia a nascut curiozitati sumbre pentru anumite persoane.

Cu toate acestea domnul Ionut Marin este singurul care a afirmat pana acum aceste “acuzatii”. Drept urmare, asteptam informatii suplimentare din partea domnului Marin, care sa confirme asa zisele acuzatii de aranjare a meciurilor jucate de catre FC ANINOASA si despre care face legatura cu situatia din prezent privind cantonamentul din Antalya.

Ca mentiune importanta, stagiul de pregatire din Turcia este suportat 100% din bugetul asigurat de sponsorii clubului nostru.

L.E: Faptul ca se discuta si se scrie in presa despre anumite fapte ce implica atat ASFC PUCIOASA, cat si FC Aninoasa, ne vedem nevoiti sa raspundem, doarece persoanele implicate in club sunt aceleasi, fiind doar o rocada a reprezentantiilor autoritatilor locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here