Avem VAR, fără habar! O remiză, cât o victorie, pentru Chindia

1711

Punct mare obținut de Chindia, în fața liderului Farul Constanța, în extremis, care menține echipa lui Toni Petrea deasupra zonei periculoase a clasamentului, indiferent de ultimele rezultate ale acestei etape. S-au întâlnit două echipe neînvinse de multă vreme, 7 și, respectiv, 9 etape, lucru care și-a pus amprenta pe evoluțiile lor. Târgoviștenii au forțat din start și Popa a fost la un… cap de reușită. Apoi, Alibec ratează și el, tot în primul sfert de oră. În minutul 31, Căbuz scoate lovitura liberă a lui Alibec, de pe cadrul porții, Torje recuperează și ratează. Replicile se succed și Passaglia îl pune la grea încercare pe Aioani, pe finalul primei reprize. Marinarii deschid scorul, într-un moment mai lejer al jocului, strecurat vulpește în careul nostru. Era minutul 67 și Chindia părea ușor descumpănită.

Chindia a avut totul de partea ei

Toni Petrea prinde puternic frâiele echipei și o forțează să lupte. Passaglia trimite un șut sănătos, din afara careului, dar Aioani nu a fost coleg cu el la Chindia. Echilibrul de pe teren se stabilește și pe tabelă, în minutul 90+1, când Neguț transformă penalty-ul acordat dâmbovițenilor, după faultul lui Corinus, asupra lui Popadiuc. VAR-ul nu l-a convins pe centralul Colțescu, așa că s-a apelat la o cameră de filmat. Chindia a avut totul de partea ei în acest joc și, dacă ar fi învins, nu ar fi surprins pe nimeni. Posesia, șuturi spre și pe poartă, spectaculozitate. Cu toate acestea, egalarea a venit, cum aminteam, în extremis. Au fost faze de atac, la care au participat toți jucătorii. Celea și-a mai demonstrat o dată pofta de gol, și doar întâmplarea a făcut ca Aioani să fie pe direcția șutului său.

Maturitate, echilibru, diversitate în acțiuni

Chiar și (doar) un punct e bun, pentru că menține starea de spirit a echipei, încrederea jucătorilor în forțele lor și prelungește perioada de invincibilitate la 7 meciuri consecutive. Jocul echipei arată maturitate, echilibru, diversitate în acțiuni. Urmează o pauză în SuperLigă, pentru jocurile amicale ale României, cu Slovenia și Moldova. Runda 19 se dispută pe 3 decembrie, Chindia evoluând la Cluj, cu CFR. Dar, până atunci, sunt programate jocurile restanță din etapa a 6-a. Pe 29 noiembrie, Chindia întâlnește Universitatea Craiova, de la ora 19.00, la Ploiești. După felul cum evoluează acum, elevii lui Toni Petrea pot acumula ceva și din acest joc. Aminteam, recent, că nu prea mai există teamă de adversar, indiferent cine este acesta. Și se confirmă afirmația, din moment ce, chiar și autoritarul lider a constatat acest lucru. Până la această restanță, este timp suficient pentru reîncărcarea bateriilor, spre o nouă zvâcnire pe final de an. Sunt motive să credem, împreună, că vom avea sărbători fericite. Succes, Chindia!

Sursa foto: Facebook AFC Chindia Oficial

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here